Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, pregătit de deschidere. Zece camere cu temperaturi între -1 și 2 grade îi așteaptă pe turiști

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac își va deschide porțile pentru public astăzi, 22 decembrie, chiar în prag de Crăciun. Deocamdată, turiștii se pot caza în 10 camere denumite după capitale europene.

Camerele Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma, Atena, Bertlin şi Madrid sunt pregătite pentru a găzdui primii oaspeţi, iar restaurantul şi barul din interiorul hotelului au oferte de meniuri speciale şi promit vizitatorilor servicii şi produse de calitate superioară, astfel încât experienţa trăită aici să fie cu adevărat unică și greu de uitat, scrie news.ro.

Se preconizează că cei mai mulți vizitatori care se vor caza la Hotelul de Gheață provin din Marea Britanie. Inaugurarea oficială este programată pentru luna ianuarie, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă.

Cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai bine de o lună, în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. La realizarea acestei construcţii s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea şi cărămizi de gheaţă tăiate din calota lacului glaciar. De asemenea, decorul şi ”mobilierul” interior (paturi, noptiere, fotolii, mese şi scaune etc) sunt realizate din gheaţă. 

Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.