Hotelul Univers T, transformat în spațiu de izolare sau carantină pentru cetățenii români repatriați din Italia

Consiliul Județean Cluj a transformat Hotelul „Univers T” din subordinea proprie în spațiu nou de găzduire pentru izolare sau carantină a cetățenilor români repatriați din Italia.

Urmare a acestei decizii, hotelul aflat în proprietatea CJ Cluj va găzdui până la 80 de persoane.

Primele 40 de persoane au sosit luni la Univers T, urmând să mai ajungă încă 40.

Tuturor celor cazați li se vor asigura alimente, medicamente, îmbrăcăminte medicală specifică, în conformitate cu hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Consiliul Județean, prin instituțiile sale subordonate, subliniind aici Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și, iată, acum, hotelul „Univers T”, se află în prima linie în lupta cu acest cumplit virus. Implicarea noastră este total!”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tise.

Locurile de carantină de la Universt T se adaugă altor 2 clădiri tip cămin, pe care CJ Cluj le-a preluat recent pentru a suplimenta spațiile de carantinare necesare la nivelul județului, cu 142 de locuri.

„Vom asigura cheltuielile necesare persoanelor care vor fi cazate în această locație, astfel:  indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei/zi care include următoarele cheltuieli: trei mese/zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare”, se precizează într-un mesaj al postat pe facebook de președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.