Iarna urmeaza sa isi intre in forte – Iata cele mai importante 4 interventii pe care trebuie sa le faci masinii tale

Odata cu venirea iernii, faci schimbari de proportii atat in ceea ce priveste garderoba, cat si in modul in care iti decorezi si intretii locuinta. Frigul te indeamna sa imbraci mai multe straturi de haine, sa-ti izolezi ferestrele si sa pui din loc in loc paturi calduroase prin toata casa. Pentru moment, sezonul rece din prezent nu si-a „aratat coltii”, insa exista o mare sansa sa o faca in viitorul apropiat. Tocmai de aceea, masina ta, care este predispusa la destule probleme in acest anotimp, are nevoie, de asemenea, de intretinere speciala, pentru a-ti oferi toata siguranta si confortul de care ai nevoie.

Iata cele mai importante interventii de care are nevoie masina ta pentru a circula in siguranta:

  1. Verifica bateria masinii si inlocuieste-o, daca e nevoie

Bateria masinii tinde sa se slabeasca pe parcursul acestui anotimp din cauza temperaturilor scazute. Unul dintre principalele motive este faptul ca frigul ingroasa uleiul, ceea ce impune motorului o mai mare solicitare si, implicit, uzura. Asadar, un prim pas in a-ti pregati masina pentru iarna este sa testezi bateria si sa te asiguri ca nu exista coroziuni sau alte semne de uzura. 

  1. Pune cauciucuri de iarna

Cauciucurile sunt critice pentru condusul in siguranta, asadar trebuie sa fie adaptate sezonului, conditiilor meteorologice, calitatii drumului etc. Iarna este esential sa-ti dotezi masina cu anvelope de iarna, pentru a evita alunecarea acesteia pe carosabil sau chiar inzapezirea, in cazul in care vrei sa explorezi natura pe tarsee off-road. 

Cauciucurile de iarna au o tractiune si o aderenta mai bune pe zapada, ceea ce iti ofera mai mult control si mai multa putere pe drumul acoperit de omat. De asemenea, pentru conditiile extreme de inghet, asigura-te ca nu uiti sa cumperi lanturi auto de la Anvelope-Oferte, care sa te scoata din  orice posibila incurcatura. 

  1. Fa o inspectie minutioasa a franelor

Franele masinii sunt vitale pentru condusul in siguranta pe timp de iarna, cand masina se afla in risc de a derapa. Sfaturile mecanicilor sustin sa le verifici cel putin de doua ori in timpul sezonului rece, pentru a te asigura ca sunt in cele mai bune conditii de functionare. Zapada si sarea de pe carosabil se depune pe placutele de frana si le slabeste buna functionare. Asadar, fa o revizie amanuntita a franelor. inlocuieste-le daca e cazul, si protejeaza-le cu un fluid specific pt iarna.

  1. Foloseste un antigel de calitate

Antigelul este esential pe perioada iernii, deoarece mentine fluidele in stare lichida, evitand inghetul. Asadar, verifica in mod constant fluxul de lichid din circuitul de racire al motorului, asigura-te antigelul isi face treaba si densitatea substantei este lichida. 

Asadar, a conduce pe drumul inzapezit si inghetat este, cu siguranta, o mare provocare. Cu toate ca este doar o mica parte din procesul intreg, a te informa cu privire la dotarile si ajustarile pe care trebuie sa i le faci vehicolului cu care circuli este primul pas in a-ti lua toate masurile de precautie inainte de a porni la durm.

Sursa imagine – Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.