Imagini incredibile cu inundația din cartierul Dâmbul Rotund, după potopul de marți! VIDEO

Clujenii din cartierul clujean Dâmbul Rotund au trecut prin clipe groaznice astăzi după ploaia torențială cu grindină care s-a abătut peste oraș în cursul amiezii ca urmare a codului galben anunțat de meteorologi, iar mai multe străzi au devenit adevărate râuri.

inundatie in dambu rotund 24 mai

Două dintre străzile în care canalizarea nu a făcut față din cauza cantităților impresionate de apă sunt Vișinilor și Sanatoriului, unele canale de scurgere fiind colmatate cu gunoaie și resturi menajere, care a făcut ca apa să se reverse pe străzi și chiar în curțile oamenilor.

Probleme au fost și în centrul orașului, strada Horea, proaspăt amenajată de municipalitate, a devenit un mic canal navigabil.

Primarul Emil Boc a efectuat o vizită de urgență pe străzile afectate pentru a evalua pagubele, trimițând echipajele de specialitate pentru a-i ajuta pe clujenii afectați de viitură.

„Am fost peste tot unde au fost puncte critice. Cei mai afectati au fost locuitorii de pe strazile in panta (de ex. Maramuresului, Breaza, Doinei, Migdalului etc) dar si alte strazi colectoare, inclusiv din zona semi-centrala. Pur si simplu, datorita viiturii foarte violente apa a trecut peste gurile de canalizare si s-a adunat pe strazile colectoare, chiar si in unele curti ale oamenilor. De asemenea, unele canale de scurgere erau colmatate cu gunoaie si au agravat si mai mult situatia existenta. Au intervenit cu profesionalism cei de la ISU, Compania de Apa Somes, Rosal, Bratner, RADP, Politie si Primarie. Acum situatia este sub control in tot orasul si avem permanenta la Primarie toata noaptea, atata vreme cat este cod galben de vreme rea”, a declarat primarul.

VIDEO de pe strada Sanatoriului din Dâmbul Rotund

VIDEO de pe strada Vișinilor din Dâmbul Rotund

În acest moment situația de pe străzile afectate se află sub control, iar apa s-a retras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.