Imnul Romaniei, huiduit de un grup de elevi maghiari din Satu Mare, in timpul ceremoniei dedicate Unirii Principatelor Romane

Un grup de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul National Kolcsey Ferenc au arborat sfidator un steag al Ungariei cu ocazia manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Unirii Principatelor Romane din 24 ianuarie si chiar au huiduit imnul de stat al Romaniei in timpul ceremoniei, relateaza Gazeta de Nord-Vest.

pataki directoare

Conducerea unităţii de învăţământ, prin directorul Pataki Eniko, a rămas stupefiată de gestul elevilor, precizând că nu s-au mai întâmplat până în prezent astfel de fapte. Conform sursei citate, directorul scolii a precizat că a vorbit cu eleva care a fost autorul moral al actului şi că aceasta regretă. Conducerea şcolii i-a invitat la discuţii pe părinţii fetei. Pe cale de consecinţă, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, prin inspectorul general Mariana Roman, susţine că a deschis deja o anchetă în regim de urgenţă.

România, Satu Mare, secolul XXI, 24 ianuarie 2014. În faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, mai exact în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sute de sătmăreni s-au adunat pentru a sărbători Unirea Principatelor Române. La doar câţiva metri mai încolo, la etajul 1 al Colegiului Naţional Kolcsey Ferenc Satu Mare se află un grup de elevi care vociferează, râd şi chiar huiduie Imnul de Stat al României. Şi ca meniul să fie complet, unul dintre elevi scoate un „steag” al Ungariei, confecţionat din hârtie, şi îl arborează ostentativ spre stupefacţia celor prezenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.