Impress face o investitie de 1.5 milioane de euro în cea mai modernă mașină de tipar offset 70*100 H-UV din România

Ca urmare a unei investiții de 1.5 milioane de euro într-o mașină de tipar unică în Transilvania, tipografia Impress din Cluj-Napoca va livra lucrări imprimate offset, într-un termen mult mai scurt și la un preț mai mic, noua investiție permițând eficientizarea și realizarea de lucrări cu totul speciale, la dimensiuni mai mari decât până în prezent.

tipografie impress cluj

„Suntem mândri că Impress a reușit, prin această achiziție, să aducă printul offset la un nivel nemaiîntâlnit pe piața din regiune. Noua mașină de tipar Komori ne permite să livrăm lucrări offset într-o manieră mult mai eficientă și mai ieftină decât până acum. Datorită noii investiții vom fi mult mai operativi, vom realiza lucrări cu totul speciale și la dimensiuni mai mari”, afirmă Mihaela Miron, Director Comercial Impress.

Komori Lithrone G40 este o maşină japoneză de tipar offset format 70*100 cu adevărat ecologică; „G” vine de la „Green” (verde) și asta pe bună dreptate: tehnologia încorporată reduce consumul de curent și emisiile CO2 cu până la 80% față de generațiile anterioare de mașini, consumul de hârtie pentru reglaj este redus cu până la 74%, folosind un sistem de uscare rapidă H-UV fără praf. Cele 5+1 grupuri ale maşinii permit lăcuire UV integrală sau selectivă direct pe maşină (lucru inedit pe piaţă), iar sutele de tipuri de lac vor permite o paletă foarte largă de aplicaţii (de exemplu impregnarea hârtiei cu arome).

Modulele integrate permit automatizarea întregului proces tipografic: de la setarea maşinii, calibrarea şi potrivirea culorilor până la uscarea cernelii pe hârtie, totul duce la un control al culorii care se încadrează în cele mai exigente standarde din domeniu. Totodată, mașina are o capacitate mărită de tipărire – până la un tir de hârtie pe zi.

Achiziționarea noii linii de tipar s-a realizat printr-un proiect cu finanțare europeană, firma clujeană făcând și câteva angajări ca urmare a acestei achiziții. Aparatura de 47 de tone a fost transportată până la tipografia din Cluj cu 5 tiruri, fiind montată de o echipă de specialiști din Europa pe parcursul a 30 de zile. Ca reper al complexităţii şi valorii totale instalate, noua maşină poate fi lejer echivalată cu cinci maşini de superlux, dacă e să ne raportăm la industria auto.

Noua achiziție a Impress face parte dintr-un program masiv de dotare cu utilaje de finisat noi și cu soluții soft de ultimă generație, început în 2014. Printre achizițiile recente ale Impress găsim o mașină nouă de înfoliat la cald, o mașină japoneză Horizon de fălțuit coli (de maxim 558*850mm), o mașină elvețiană de biguit/perforat/pliat Foldmaster, o maşină japoneză de adunat și capsat DUPLO, o mașină de broșat cu PUR. Păstrând aceeaşi notă comparativă de mai sus, doar la secţia de finisare vorbim de încă patru maşini de superlux.

Despre Impress

Impress asigură de peste 20 de ani servicii complete de prepress, tipar și de finisare a tiparului. Compania și-a început activitatea în 1995 ca un studio de prepress, reuşind să se impună în scurt timp și pe piaţa de print offset și digital prin calitatea serviciilor oferite. Cei peste 30 de angajați formează una dintre cele mai stabile şi bine pregătite echipe ale unei firme românești de print. În portofoliul de peste 1500 clienți ai Impress se regăsește o bună parte din agențiile de publicitate din țară și multe companii din țară sau din Europa care au vrut să fie promovate cu printuri de cea mai bună calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.