În 2015, la nivel european, RE/MAX a încheiat o tranzacție la fiecare 7 minute

Pentru RE/MAX Europa, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, anul 2015 a fost un an record, atât din punct de vedere al numărului de tranzacții, cât și în ceea ce privește comisioanele încasate. Astfel, la nivel european, compania a încheiat anul cu cca. 150.000 tranzacții și peste 360 milioane de euro venituri din comisioane, în timp ce la nivel local, echipa RE/MAX România a intermediat peste 300 de tranzacții ce au însumat comisioane de 1 milion de euro.

Sign_closeup_3

Potrivit analizei anuale realizate de companie, cei peste 15.000 de agenți RE/MAX din Europa au încheiat câte o tranzacție la fiecare 7 minute, piețele care au înregistrat o creștere rapidă fiind Malta și Luxembourg, unde valoarea comisioanelor a crescut cu 50%, comparativ cu 2014. Topul general a fost completat de țări precum Israel, Italia și Spania, ale căror creșteri au fost situate între 42 şi 38%.

„Pe plan local, cele 15 birouri din reţeaua RE/MAX România aflate în oraşele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrița, Brașov, Suceava, Bacău, Sibiu și București au intermediat anul trecut peste 300 de tranzacţii, iar valoarea totală a comisioanelor a atins 1 milion de euro”, a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

În ceea ce priveşte cele mai productive perioade, iunie, iulie și ultimul trimestru al anului au fost marcate de cel mai mare număr de tranzacţii. De asemenea, conform declarațiilor lui Michael Polzler, Director RE/MAX Europa, rețeaua de francize a fost extinsă în mai multe regiuni din Franța, numărul total de birouri ajungând, astfel, la 1.600. În acelaşi timp, în România, reţeaua RE/MAX a ajuns la 15 locaţii în 9 dintre cele mai importante orașe din țară, în timp ce numărul de agenți a trecut de 100.

„Considerăm că majorarea numărului de birouri şi, în acelaşi timp, de agenţi se datoreză faptului că, în ultima perioadă, consumatorii moderni solicită din ce în ce mai des servicii profesioniste, de calitate, iar compania noastră și-a luat angajamentul de a-și instrui agenții imobiliari, nu doar în ceea ce privește tehnicile de vânzări și marketing, ci mai ales în a oferi clienților servicii excelente de consiliere”, a completat Michael Polzler.

La nivel global, planurile de viitor ale companiei vizează continuarea extinderii rețelei de birouri, precum și a numărului de agenți imobiliari. De asemenea, printre țările așteptate să cunoască o creștere semnificativă în perioada următoare se numără Italia, Spania, Portugalia și Franța.

Pe plan local, Răzvan Cuc estimează pentru acest an atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenţi şi un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzacţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.