În luna aprilie, Sanex finalizează proiectul de 1,4 mil. euro co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014

Sanex S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, se apropie de momentul inaugurării noii infrastructuri din cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăsește un atomizor care permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei.

Sanex

Activitatile derulate fac parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”) susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014  în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește.

Următoarele etape, desfășurate pe parcursul a 6 luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

„În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări şi Marketing, Sanex.

Potrivit declarațiilor reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz oferind o diminuare semnificativa a emisiilor de noxe în atmosferă, cu atât mai mult cu cât filtrele cu care este dotat sunt cele mai performante existente pe piață, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

Sanex se alătură echipei Habitat for Humanity Cluj

În contextul unei strategii bazate pe principii de sustenabilitate şi responsabilitate sociala, Sanex a luat decizia să se implice în proiecte sociale şi să ajute comunităţile locale cu probleme.

Sanex se alătură voluntarilor organizației Habitat for Humanity Cluj și donează peste 500 mp de gresie și fainață necesari pentru echiparea corespunzătoare a 8 locuințe sociale construite în localitatea Jucu din județul Cluj. Locuințele beneficiază de suprafețe între 37 – 66 mp și se adresează familiilor cu până la 5 membri care trăiesc acum în condiții de sărăcie și care au nevoie urgentă de un cămin.

„Considerăm că, odată cu demararea acestui proiect, principiile și acțiunile Sanex au fost stabilizate și îndreptate către o producție mai responsabilă, sănătoasă și ecologică. Totodată, și strategia de CSR a fost aliniată la noile obiective și suntem siguri că parteneriatul cu Habitat for Humanity Cluj reprezintă o acțiune relevantă pentru strategia companiei”, a completat Emilie Olderskog, Senior Adviser Pure Consulting, una dintre cele mai importante companii norvegiene de consultanță în materie de CSR, cu experință îndelungată în proiecte sustenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.