Încă 4 autobuze electrice au fost puse în circulaţie!

Compania de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) a primit încă 4 autobuze electrice noi, care vor intra în circulaţie pe următoarele linii.

Numărul mijloacelor de transport în comun electrice vor ajunge la 41 în 2019.

Acestea vor circula pe liniile:

– 27 (Piața Gării – cartierul Grigorescu);

– 28 (P-ţa Mihai Viteazu – cartierul Grigorescu);

– 30 (str. Aurel Vlaicu – cartierul Grigorescu);

– 32/32B (str. Constantin Brâncuși – p-ța Mihai Viteazu/p-ța Gării).

Primele 11 autobuze electrice au fost puse în circulaţie la Cluj-Napoca în 2018 şi au fost achiziţionate din fonduri elveţiene. Această iniţiativă a adus municipalităţii premiul pentru eficiență energetică, la gala Energynomics Awards.

Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wifi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. Acestea au o garanţie de 5 ani, costurile de mentenanţă şi piesele de schimb fiind asigurate de firma cȃştigătoare, compania Solaris Bus&Coach. Prețul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro.

Cele 30 de autobuze electrice ce urmează să fie introduse în circulaţie în 2019 sunt cumpărate prin fonduri de la Uniunea Europeană şi au prețuri curpinse între 600.000 și 1 milion de euro. Pentru o funcţionare corespunzătoare a noilor autobuze eco, municipalitatea va suplimenta numărul staţiilor de încărcare pentru autobuzele electrice: va amplasa încă 36 de prize, în trei locaţii din oraş (Grigorecu, Mărăşti, Gheorgheni). Investiţia se ridică la 7,7 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.