Încă o ţară care blochează accesul la Facebook!

În luna martie, Tadjikistanul a ordonat blocarea accesului la Facebook timp de o săptămână, dar şi altor site-uri ale unor publicaţii independente, critice la adresa preşedintelui, care conduce de aproximativ 20 de ani, în mod autoritarist, această ţară săracă vecină cu Afganistanul.

Guvernul din Tadjikistan a anunţat luni blocarea reţelei de socializare Facebook „din motive tehnice”, însă experţi din această ţară din Asia Centrală apreciază că această decizie este legată de mesajele de critică tot mai numeroase la adresa regimului postate prin intermediul reţelei, relatează AFP. „Nouă furnizori de acces la Internet din Tadjikistan au primit ordinul, printr-un SMS trimis luni dimineaţa de către Autoritatea de Reglementare pentru Telecomunicaţii, să blocheze accesul la reţeaua Facebook «din motive tehnice»”, a declarat pentru AFP Asomudin Atoiev, preşedintele Asociaţiei tadjice a furnizorilor de acces la Internet. „Este vorba despre o abordare neprofesionistă, care încalcă dreptul utilizatorilor şi care dăunează imaginii ţării”, a adăugat el.

Contactată de AFP, Autoritatea de Reglemenate pentru Telecomunicaţii din această fostă republică sovietică a refuzat să facă vreun comentariu. Numeroase critici la adresa preşedintelui Emomali Rakhmon au fost postate pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.