Încă o țară din Europa intră în carantină totală. Familiile vor avea dreptul la doar o vizită pe săptămână

Carantina totală fost anunţată în Belgia, pe fondul lipsei de de personal şi a paturilor de la ATI, scrie MEDIAFAX.

Spitalele şi laboratoarele de testare şi-au depăşit capacitatea, dincolo de limitele lor. Măsurile intră în vigoare de duminică şi vor fi valabile timp de o lună.

De asemenea, Franţa şi Germania au reintrat, la rândul lor, în carantina din primăvară pentru a limita îmbolnăvirile cu noul coronavirus, excepția fiind că nu s-au mai închis școlile.

Belgia se regăseşte din nou în epicentrul dezastrului pandemic, iar pentru a stopa fluxul internărilor în spitale, autorităţile au anunţat vineri o serie de restricţii. Printre acestea se află închiderea tuturor magazinelor neesenţiale, precum şi interzicerea parţială a vizitelor la familie şi prieteni. Şcolile vor rămâne, de asemenea, închise timp de două săptămâni. Restricţiile pe timpul nopţii erau deja în vigoare, iar barurile şi restaurantele au fost închise încă de la începutul acestei luni, relatează Mediafax.

Măsurile vor intra în vigoare începând de duminică şi vor fi revizuite într-o lună. Fiecărei familii i se va permite o singură vizită în fiecare săptămână, în timp ce celor care locuiesc singuri li se va permite să vadă o singură persoană.

Naţiunea de 11 milioane, care găzduieşte principalele instituţii ale Uniunii Europene şi sediul NATO, are a treia cea mai mare rată a mortalităţii cauzată coronavirusului, în urma San Marino şi Peru, potrivit datelor Universităţii John Hopkins. Acest lucru, în ciuda faptului că este una dintre cele mai bogate ţări la nivel global şi are unul dintre cele mai puternice sisteme de sănătate din Europa.

Numărul internărilor zilnice în spital în Belgia se dublează la fiecare opt zile. Ţara riscă să rămână fără paturi de terapie intensivă disponibile până la sfârşitul săptămânii viitoare, după ce numărul pacienţilor cu Covid-19 trataţi în unităţile de terapie intensivă a crescut de la 525 pe 21 octombrie, la 1.057 ieri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.