Încă o tranșă de aproape 28.000 doze de vaccin Pfizer-BioNTech ajung luni la Cluj

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech care constă din 214.110 doze vor ajunge luni, 1 martie, în România, pe cale aeriană, urmând să aterizeze pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclus pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Reamintim că începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.