Încă patru povești în Colecția AudioPuck

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca adaugă în această săptămână colecției #AudioPuck încă patru înregistrări.

Marți, 16 iunie, au fost lansate două povești în această serie. Una dintre acestea e „Doi feți cu stea în frunte” de Ion Slavici, în lectura actorului Iulian Lungu – AICI.

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Holle anyó”/ „Mama Holle”, în lectura actriței Giriti Réka – AICI.

De asemenea, de vineri, 19 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Ivan Turbincă”, de Petre Ispirescu, în lectura lui Robert Trifan, precum și de „A haltündér”/”Zâna peștilor”, în lectura actriței Pünkösti Laura.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.