Încă trei noi tramvaie românești au ajuns pe străzile din Cluj-Napoca

Pe străzile Clujului ajung încă trei tramvaie românești produse de compania Astra Arad, care vor fi predate de Primăria Cluj-Napoca către Compania de Transport Public din Cluj.

Săptămâna viitoare va fi aprobată de consilierii locali punerea în circulație a celor trei noi tramvaie Astra Arad, iar în total municipiul Cluj-Napoca va beneficia de 24 de astfel de mijloace de transport.

Declarată câştigătoarea licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public din Cluj, Astra Arad va livra 24 de tramvaie noi, având o valoare totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile. 

Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent la Arad. Cele 24 de tramvaie similare care vor circula pe străzile Clujului vor avea culorile violet-gri.

Tramvaiul Imperio este prezentat pe site-ul Astra Arad ca şi cel mai recent produs al firmei. Este primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România. Este destinat să înlocuiască vehiculele actuale uzate fizic şi moral din depourile din România. Este produs în cooperare cu firma Siemens şi are un design modern la standardele tehnice actuale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.