Inca un candidat pentru Cluj-Napoca la titlul de Capitala Culturala Europeana. Bucurestiul s-a inscris in cursa!

Primăria Bucureşti şi-a anunţat intenţia de a candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană – 2021, iar o decizie finală va fi luată în şedinţa de joi, 27 februarie.

bucuresti

In prezent, competiția pentru alegerea orașului care va reprezenta România se deschide în 2015, iar Clujul a fost printre primele oraşe înscrise. Pe lângă Cluj-Napoca, în cursa pentru acest titlu mai sunt înscrise Timişoara, Iaşi, Brașov, Alba Iulia, Arad, Sfântu Gheorghe şi Craiova.

Pe lângă o vizibilitate extraordinară şi atragerea de turişti, se alocă fonduri importante pentru oraşul ales să reprezinte România. Studiile realizate cu privire la dezvoltarea orașelor care au fost Capitale europene ale culturii au arătat că printre beneficii se numără şi creşterea venitului regional și a celui al orașului, relansarea imaginii orașului şi refacerea infrastructurii culturale.

În vederea susţinerii candidaturii, la Cluj a fost înfiinţată şi lucrează deja Asociaţia Cluj Capitală Culturală Europeană 2021. Pe de altă parte, Cluj-Napoca a obţinut deja titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.