Incendiu produs la un apartament de pe Brâncuși din cauza unei lumânări

Un incendiu a izbucnit miercuri seară, în prima zi a anului, la un apartament situat pe strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca. Cauza principală a fost o lumânare lăsată nesupravegheată.

Două mașini pentru stins incendii și una pentru intervenții și salvări de la înălțimi au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Alarma a fost dată în jurul orei 21.40, iar pompierii sosiți de urgență la locul solicitării au găsit apartamentul, situat la etajul trei, cuprins aproape în întregime de flăcări. Locatarii blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

„Un bărbat în vârstă de circa 70 de ani a primit îngrijiri de la echipajul SAJ, dislocat la locul evenimentului, privind posibila de intoxicare cu fum. Bărbatul a refuzat transportul la spital. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să limiteze extinderea flăcărilor și la celelalte apartamente din imobil. Situația este sub control, iar pompierii au acţionat pentru eliminarea focarelor mocnite ce se manifestau în masa mare de hârtie afectată de ardere (o colecție de publicații organizată într-o bibliotecă personală)”, transmite ISU Cluj.

Din cercetările preliminare se pare că proprietarul apartamentului afectat aprinsese o lumânare în memoria unei persoane și a lăsat-o nesupravegheată.

Au fost deteriorate, pe lângă distrugerile însemnate din apartamentul situat la etajul trei, tâmplăria de PVC a apartamentului de deasupra celui afectat și, prin scurgerea apei, zugrăveala din apartamentul situat dedesubt.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.