Începând de marți, se redeschid Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” și Grădina Botanică, dar cu măsuri de protecție

Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” și Grădina Botanică „Alexandru Borza” vor fi redeschise pentru public, dar cu aplicarea unor măsuri suplimentare de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu coronavirus.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a decis reluarea accesului public în Parcul Sportiv Hațieganu și în Grădina Botanică începând de marți, 19 mai 2020.

Accesul clujenilor va fi condiționat de atingerea unui număr maxim de 100 în parc, respectiv 250 de persoane în gradina botanică, în grupuri de maximum 3 persoane, respectarea normelor de distanțare socială, folosirea echipamentelor de protecție (măști, mănuși), precum și de măsurarea temperaturii.

Accesul în Parcul Sportiv Hațieganu va fi permis doar pe la intrarea cu acces auto și barieră (str. Pandurilor nr. 7) și vor fi permise doar activitățile sportive individuale, accesul în spațiile destinate sporturilor de echipă fiind în continuare restricționat.

Spațiile închise din Parcul Sportiv și din Grădina Botanică, respectiv săli de sport, bazine de înot, muzee, sere, vor rămâne închise și în perioada următoare.

Totodată, UBB anunță că unitățile de alimentație publică ale universității (cantinele și cafeteriile) își vor relua, începând de luni, 18 mai 2020, activitatea în regim de livrare și take-away.

„Prin deschiderea Parcului „Iuliu Hațieganu” și a Gărdinii Botanice, UBB încearcă să contribuie, conform misiunii sale, la bunăstarea comunității din care face parte. E important ca, pe lângă tote serviciile pe care le-am oferit și până acum comunității, să contribuim, ca universitate, la reluarea unei rutine de viață de natură să le asigure clujenilor bunăstarea fizică și psihică„, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.