Începe a doua etapă a dezinsecţiei pe domeniul public

dezinsectiePrimăria Cluj-Napoca va demara în perioada 5–20 mai 2014 a doua acţiune de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului.

Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 şi 5.00, iar în cazul condiţiilor meteo nefavorabile, durata prevazută se va prelungi.

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt K’OTRHINE EC 25 şi/sau DETRAL SUPER insecticid pentru combaterea adulţilor şi BIOLARKIM 14 – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor;

– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei

– Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.