Începe modernizarea tronsonului al treilea de pe B-dul 21 Decembrie 1989

Primăria Cluj-Napoca modernizează Bulevardul 21 Decembrie 1989 prin reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Pe tronsonul 3, localizat între Regionala CFR și The Office, vor fi realizate următoarele lucrări:- amenajarea de benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, pe ambele laturi de 4,5 m lățime – reducerea benzilor curente de la 4 la 3 – spațiul destinat traficului bicicliștilor va fi marcat în culoarea verde.

În dreptul stațiilor acest marcaj se întrerupe, urmând ca bicicliștii să depășească mijloacele de transport în comun prin stânga- după stația de transport în comun din dreptul Bisericii Reformate, spre vest, se propune a patra banda curentă pentru virajul pe str.

Constanța- amplasarea de parcări pentru biciclete, locuri pentru repaos, locuri pentru amplasare terase- înlocuirea suprafețelor de calcare cu pavaje din plăci de piatra naturală- introducerea cablurilor aeriene în subteran- plantarea de arboriTermenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15.04.2022.

Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări. Mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.