Înfrângere la limită pentru „U” BT Cluj-Napoca în primul meci al noului sezon

În fața a circa 2000 de spectatori prezenți, sâmbătă seara, în Sala Polivalentă din Cluj, baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși, la limită, de Dinamo București, în prima etapă a noului sezon competițional 2015-2016 al Ligii Naționale, scor 78-79 (20-21, 17-21, 20-23, 21-14).

U BT Cluj Napoca baschet

Elevii pregătiți de Marcel Țenter au început bine partida și au trecut la conducere pe tabelă încă din debutul ei, însă au cedat pe finalul primului sfert și dinamoviștii au preluat conducerea până la finalul meciului. Loviturile de 3 puncte ale bucureștenilor au fost decisive în stabilirea învingătoarei. Clujenii au fost aproape să întoarcă rezultatul în ultimele două secunde ale meciului, dar aruncarea lui Dykes de la 3 puncte nu a prins inelul și oaspeții câștigă la un punct diferență această confruntare.

Caseta de marcatori:
U-Banca Transilvania: Adamovic 19 (4 rec., 7 p.d., 3 int.), Zigeranovic 15 (6 rec., 1 p.d.), Dykes 12 (7 rec., 1 int.), Kalnichenko 12 (5 rec.), Hargrove 10 (3 rec., 1 p.d.), Pasalic 6 (1 rec., 3 p.d., 1 int.), Baciu 4 (4 rec., 1 capac).
Dinamo București: Babkauskas 19, Dahlman 13, Sutalo 12, marinov 11, Sulovic 10, Vucic 8, Tal 3, Orbeanu 3.

Țenter: „Îmi asum ultimele secunde ale meciului, trebuia să facem fault mai repede”

„Practic, două sferturi și jumătate nu ne-am apărat într-un ritm prea alert, Dinamo este o echipă foarte incomodă pentru că nu au niciun pivot clasic și nu am putut ajusta suficient de bine la viteza lor de joc. Până la urmă, pe final ne-am revenit, am avut posibilitatea să egalăm, însă ultimele secunde mi le asum, pentru că a fost greșeala mea, trebuia să facem fault mai repede, pentru a avea posibilitatea unui atac normal, măcar 5-6-7 sau 8 secunde în terenul advers… Din păcate, începem cu stângul acest campionat, nu ne permitem pași greșiți și acest meci nu era deloc programat în acest fel… Îmi pare rău pentru fani, care ne-au încurajat foarte mult în acest meci, sper să ne revenim și să jucăm ceea ce trebuie. Ghinionul și norocul de cele mai multe ori ți-l faci singur, nu are importanță, trebuia să îi oprim. Ne-au dat 79 de puncte la noi acasă, înseamnă că nu ne-am făcut bine treaba. Ar trebui să ne motiveze pe toți această înfrângere, este un moment greu, neprevăzut, dar care a apărut și trebuie să-l gestionăm ca atare, avem o săptămână să ne revenim și să arătăm că nu suntem o echipă oarecare”, a declarat antrenorul Marcel Țenter la finalul meciului.

Următoarea partidă în campionat pentru U-Banca Transilvania Cluj va avea loc pe terenul formației Gaz Metan Mediaș, sâmbătă, 10 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.