Înfrângere pentru România în primul meci cu Italia din Billie Jean King Cup. Irina Bara, învinsă categoric de italianca Elisabetta Cocciaretto – FOTO

Primul meci al confruntării dintre România și Italia din cadrul Billie Jean King Cup, desfășurat în Sala Polivalentă, le-a adus față în față pe Irina Bara (124 WTA, 132 WTA dublu) și italianca Elisabetta Cocciaretto (262 WTA simplu / 111 WTA dublu). Românca a cedat în două seturi, 1-6 / 4-6, în fața italiancăi.

Foto Lucian Nuta
Foto Lucian Nuta

Italianca s-a instalat rapid la conducere pe tabelă, iar după 23 de minute scurse din primul conducerea cu 3-1 în fața româncei. Jucătoarea Italiei a avut o evoluție mult mai determinată, reușind să o plimbe pe Irina pe tot terenul cu mingi pe colțuri bine plasate. Românca a pierdut game-ul al cincilea la zero și Cocciaretto a dus scorul la 4-1. Mult mai concentrată și mai bine pregătită, Cocciaretto a câștigat și următorul game, reușind să o domine pe Irina Bara (1-5). Setul I a fost adjudecat de Italia al primului meci din cadrul Billie Jean King Cup cu 6-1.

Foto Lucian Nuta

Irina Bara a început entuziasmant setul secund și a reușit să câștige primele două game-uri, după o confruntare extrem de intensă și tot ea a câltigat și al treilea game (3-0)

Setul al doilea a fost unul de care pe care, extrem de disputat și captivant, cele două jucătoare mergând cap-la-cap. După începutul bun de joc al Irinei, Cocciaretto și-a revenit și a redus din diferență la 3-1, apoi 3-2, urmând să ajungă la egalitate, 3-3, după un game captivant. Irina a prins curaj și a preluat din nou conducerea pe tabelă în acest set secund, 4-3. Italianca a revenit în meci și a egalat din nou, 4-4.

Elisabeta Cocciaretto a trecut din nou la conducere, reușindu-i câteva mingi perfecte pe linie, cu care a bulversat-o pe româncă.

Italia a luat și ultimul game decisiv pentru asigurarea victoriei în primul meci al confruntării de la Cluj-Napoca și conduce cu 1-0 în fața României după primul joc al zilei.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost îmbrăcată în culorile tricolorului pentru această partidă.

GALERIE FOTO după primul meci – (c) LUCIAN NUȚĂ

Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.