Înfrângere pentru România în primul meci cu Italia din Billie Jean King Cup. Irina Bara, învinsă categoric de italianca Elisabetta Cocciaretto – FOTO

Primul meci al confruntării dintre România și Italia din cadrul Billie Jean King Cup, desfășurat în Sala Polivalentă, le-a adus față în față pe Irina Bara (124 WTA, 132 WTA dublu) și italianca Elisabetta Cocciaretto (262 WTA simplu / 111 WTA dublu). Românca a cedat în două seturi, 1-6 / 4-6, în fața italiancăi.

Foto Lucian Nuta
Foto Lucian Nuta

Italianca s-a instalat rapid la conducere pe tabelă, iar după 23 de minute scurse din primul conducerea cu 3-1 în fața româncei. Jucătoarea Italiei a avut o evoluție mult mai determinată, reușind să o plimbe pe Irina pe tot terenul cu mingi pe colțuri bine plasate. Românca a pierdut game-ul al cincilea la zero și Cocciaretto a dus scorul la 4-1. Mult mai concentrată și mai bine pregătită, Cocciaretto a câștigat și următorul game, reușind să o domine pe Irina Bara (1-5). Setul I a fost adjudecat de Italia al primului meci din cadrul Billie Jean King Cup cu 6-1.

Foto Lucian Nuta

Irina Bara a început entuziasmant setul secund și a reușit să câștige primele două game-uri, după o confruntare extrem de intensă și tot ea a câltigat și al treilea game (3-0)

Setul al doilea a fost unul de care pe care, extrem de disputat și captivant, cele două jucătoare mergând cap-la-cap. După începutul bun de joc al Irinei, Cocciaretto și-a revenit și a redus din diferență la 3-1, apoi 3-2, urmând să ajungă la egalitate, 3-3, după un game captivant. Irina a prins curaj și a preluat din nou conducerea pe tabelă în acest set secund, 4-3. Italianca a revenit în meci și a egalat din nou, 4-4.

Elisabeta Cocciaretto a trecut din nou la conducere, reușindu-i câteva mingi perfecte pe linie, cu care a bulversat-o pe româncă.

Italia a luat și ultimul game decisiv pentru asigurarea victoriei în primul meci al confruntării de la Cluj-Napoca și conduce cu 1-0 în fața României după primul joc al zilei.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost îmbrăcată în culorile tricolorului pentru această partidă.

GALERIE FOTO după primul meci – (c) LUCIAN NUȚĂ

Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia
Elisabetta Coccioretto, Italia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.