Îngrijorător. Aproximativ 30.000 români au rămas fără loc de muncă în ultimele zile

Îngrijorare. Numărul românilor care îşi pierd locul de muncă din cauza pandemiei de coronavirus crește alarmant în fiecare zi, potrivit Mediafax.

Până în prezent, 303.945 de contracte de muncă au fost încetate de la instituirea stării de urgenţă  până luni, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. 

La informarea anterioară celei de luni, transmisă de Ministerul Muncii joi, 30 aprilie, Inspecţia Muncii raporta un număr de 276.459 de contracte de muncă încetate de la instituirea stării de urgenţă.

Dintre acestea, 55.395 de contracte de muncă încetate erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 53.238 de contracte din Industria prelucrătoare, iar 42.175 din Construcţii.

De asemenea, numărul contractelor de muncă încetate a înregistrat o creştere continuă pe tot parcursul informărilor de profil realizate până în prezent de Ministerul Muncii cu privire la evoluţia contractelor de muncă pe parcursul stării de urgenţă. Trebuie precizat faptul că persoanele cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de şomaj tehnic.

De asmenea, 902.678 de contracte au fost suspendate, persoanele respective beneficiind de şomaj tehnic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.