Investiție de 10 milioane de euro în Suceagu, comuna Baciu! Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România, a fost inaugurat oficial la Cluj, în comuna Suceagu – FOTO

Cel mai mare spital privat de recuperare din România, Polaris Medical, din localitatea Suceagu de lângă Cluj-Napoca, a fost inaugurat oficial joi, 10 septembrie 2015, în prezența prefectului Gheorghe Vușcan, primarului comunei Baciu, Florin Mureșan, a reprezentanților presei și cadrului medical al noii unități care și-a deschis oficial porțile după un an.

Spitalul Polaris Medical _4

Cu o echipă formată din 150 de medici, asistenți și personal auxiliar, spitalul oferă servicii complete de recuperare neurologică și cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală și îngrijiri paliative. Realizat pe principii care funcționează cu succes în spitale din Occident, Polaris Medical pune accent pe abordarea multidisciplinară a pacientului cu toate condițiile sale medicale.

Echipa Polaris

inaugurare polaris medical suceagu cluj - 10.09.2015

gheorghe vuscan, prefect cluj - inaugurare Polaris Medical

Ioan Socea
mihai câsu, director medical polaris
Mihai Câsu, director medical Polaris
tudor socea, presedintele CA al Polaris Medical
Tudor Socea, președintele CA al Polaris Medical

„Proiectul spitalului Polaris Medical a început ca majoritatea ideilor antreprenoriale: am identificat o nevoie a pieței insuficient acoperită până atunci. Am ales să dezvoltăm proiectul în Suceagu deoarece este suficient de aproape de Cluj-Napoca pentru ca pacienții și familiile lor să poată ajunge cu ușurință și în același timp oferă liniștea și discreția atât de importante pentru recuperare. Conceptul de la care am pornit a fost de a crea un spațiu în care pacienții să se simtă cât mai confortabil, astfel încât întregul proces de recuperare să se concentreze pe obiectivele propuse la internare. Prin programele de recuperare personalizate ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții și să facilităm reîntoarcerea pacienților la viața socială cu o stare fizică, emoțională și spirituală mult ameliorată”, a declarat Tudor-Alexandru Socea, președintele Consiliului de Administrație al Polaris Medical și fiul milionarului Ioan Socea, unul dintre fondatori grupului Energobit. Potrivit acestuia, investiția se ridică la aproximativ 10 milioane de euro și a fost realizată din fondurile familiei Socea.

La Polaris Medical lucrează circa 40-45 de localnici din comuna Baciu.

Spitalul este localizat în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca, într-un cadru natural unic de șase hectare. Este structurat pe cinci nivele, are o suprafață utilă totală de peste 11.000 de metri pătrați și dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, bază de tratament și ambulator de specialitate. Echipa medicală este condusă de dr. Mihai Câsu, medic primar psihiatru, alături de dr. Crina Bercian – șeful secției Cardiologie, dr. Damian Popescu – șeful secției Recuperare neurologică, dr. Ileana Hica – șeful secției Îngrijiri paliative, dr. Laszlo Irsay – șeful secției Reabilitare medicală. Echipa medicală multidisciplinară, împreună cu cea conex medicală, le propune pacienților obiective personalizate de recuperare și dezvoltă scheme de tratament care să răspundă nevoilor fizice și psihice ale fiecăruia.

Conducerea spitalului speră că în curând să definitiveze toate procedurile aferente colaborării cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

600.000 de euro investiție numai în echipamente IT și tehnologie de ultimă generație

În cadrul ambulatorului de specialitate se oferă servicii medicale conexe profilului de recuperare: geriatrie, medicină internă, diabetologie, endocrinologie, reumatologie, iar spitalul beneficiază de un compartiment modern de gastroenterologie și endoscopie digestivă. Baza de tratament este dotată conform celor mai noi standarde și se întinde pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Aici se pot desfășura activități precum kinetoterapie individuală, de grup și pe aparate, hidrogimnastică, electrofizioterapie, termoterapie, masaj terapeutic, terapie ocupațională, logopedie si terapie prin artă.

„Am dorit să realizăm acest proiect din dorința de a întoarce comunității o parte din valoarea adăugată creată din alte business-uri în trecut, dar și din dorința de a adresa o nevoie de servicii medicale de recuperare specializate pe care noi am considerat că nu sunt suficient de mult adresate în momentul de față în Cluj. Am ales această denumire ca o metaforă la ce înseamnă Steaua Nordului, la ceea ce înseamnă călătoria omului în viață, călătorie care uneori poate fi întâmpinată de multe momente mai puțin neplăcute, cum ar fi boli, care pot fi copleșitoare pentru oameni în general, iar această idee Polaris se dorește a fi un reper, un refugiu pentru astfel de momente”, a mai susținut Tudor Socea.

Florin Mureșan, primar Baciu
Florin Mureșan, primar Baciu

„Mulțumesc familiei Socea că a ales comuna noastră pentru această investiție de peste 10 milioane de euro, taxele comunei Baciu au crescut cu 500.000 de lei de când a venit domnul Socea aici. Este un lucru foarte important pentru această localitate, mai ales impulsul pe care ni l-a dat și ne-a determinat să facem lucrările aferente de infrastructură. Această localitate Suceagu până nu demult nu avea nici apă potabilă și am reușit împreună cu domnul Socea să grăbim un pic lucrurile și să aducem apa de la 12 km, de la Viștea. Am lucrat împreună și pentru proiectul de gaz la cele trei localități, Suceagu, Rădaia și Mera, deci pentru noi este un lucru benefic. Mă bucur că sunt aici cadre medicale care pot să facă cinste acestei comunități, unde cetățenii din comună au multe de învățat de la acești oameni”, a declarat Florin Mureșan, primarul comunei Baciu.

Pentru a le oferi pacienților cele mai bune condiții, cât mai apropiate de viața lor cotidiană, spitalul dispune de restaurant, cafeterie, coafor, sală multifuncțională, bibliotecă și diferite spații de relaxare amplasate la nivelul fiecărui etaj. În scurt timp se vor construi o capelă multiconfesională și sere pentru desfășurarea activităților de ergoterapie. Saloanele au unul, două sau trei paturi și sunt dotate cu tv, dulap propriu, noptieră, fotoliu. Fiecare salon are baie proprie, prevăzută cu sisteme de susținere pentru pacienții cu dizabilități, iar o parte dintre saloane dispun și de o cameră de zi. Există și saloane VIP cu un pat, dotate cu bibliotecă, fotolii și calculator. Restaurantul este pregătit pentru toate tipurile de regim alimentar, iar pacienții pot alege zilnic dintre trei feluri de meniu pentru fiecare categorie de regim. În măsura în care starea de sănătate le permite, aceștia sunt încurajați să ia masa în restaurant, iar vizitatorii îi pot însoți. În zona verde din jurul complexului au fost plantați peste 1.300 de pomi fructiferi și s-au realizat diverse trasee de mers și plimbare pentru pacienți.

O zi de spitalizare la Polaris Medical costă în jur de 350 lei, în care beneficiezi de trei mese pe zi și condiții la cele mai înalte standarde.

Valorile care stau la baza activității Polaris Medical sunt: lucrul în echipa multidisciplinară centrată pe nevoile pacientului; respectul pentru dreptul la intimitate, pentru timpul și sănătatea pacienților; empatia cu pacienții; leadershipul care inspiră la evoluție și inovare si la ridicarea permanentă a standardelor în recuperarea medicală. In sprijinul pacienților și al familiilor acestora, echipa spitalului a demarat programul EduPolaris, prin care oferă informații despre boală, tratament și complicațiile sale. În acest fel, pacienții pot dobândi cunoștințe despre starea lor de sănătate și pot să înțeleagă rolul implicării individuale în menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate.

GALERIE FOTO

Zona socializare pacienti_2

Zona socializare pacienti

Spatiu pentru copii

Salon_4

Salon_2

Salon

Salon VIP_3

Salon VIP

Receptie sectie Ingrijiri Paliative

Receptie principala_6

Receptie principala_3

Receptie principala_1

Baza de tratament_6

Baza de tratament_4

Baza de tratament_3

Baza de tratament_2

Baza de tratament_1

Baza de tratament

Ambulator

Restaurant Sala de conferinte Spitalul Polaris Medical_3

Spitalul Polaris Medical_5

One thought on “Investiție de 10 milioane de euro în Suceagu, comuna Baciu! Polaris Medical, cel mai mare spital privat de recuperare din România, a fost inaugurat oficial la Cluj, în comuna Suceagu – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.