Iohannis, apel la responsabilitate: „Vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm două-trei săptămâni să vedem efectele”

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, vineri, pentru respectarea noului set de măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19, arătând că acestea vor avea efecte în două-trei săptămâni.

„Vă cer respectarea măsurilor şi răbdare. Va trebui să aşteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite – îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puţin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave şi, evident, sperăm într-o reducere a mortalităţii. Aceste lucruri sunt extrem, extrem de importante. Vă solicit tuturor: respectaţi noul set de măsuri. Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră a tuturor, pentru a da o şansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a spus pre;edintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele a vorbit și despre o plafonare a numărului de cazuri noi ca urmare a restricțiilor impuse în octombrie, dar că această plafonare în jurul a 10.000 de cazuri „este mult prea sus”, cu un număr „mult prea mare de decese” și cazuri grave.

„Avem de cam de două săptămâni şi ceva încoace o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună şi ne arată că măsurile au efect. Pe de altă parte, vedem că trebuie să avem răbdare şi trebuie să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut în urma setului din octombrie, nu în urma setului de acum de luni. Trebuie, însă, să fim sinceri şi să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la terapie intensivă şi avem un număr mult prea mare de decese şi atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare luni”, a afirmat Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.