Ion Ţiriac, inclus în topul International Hall of Fame

ion tiriacIon Ţiriac, Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell vor fi admişi în International Hall of Fame cu prilejul unei ceremonii ce va avea loc pe 13 iulie 2013 la Newport (SUA).

Fostul tenisman, actual om de afaceri, va fi admis la categoria contribuţii pentru dezvoltarea tenisului, datorită rolurilor sale de antrenor influent şi promotor de succes. De la crearea sa în 1955, doar 224 de persoane din doar 19 ţări au fost acceptate în Hall of Fame.

Un jucător de succes la dublu, Ion Ţiriac, 73 ani, a devenit un lider influent în tenis, începând de la rolul de antrenor până la promovarea de mari turnee. În anii ’70, Ţiriac şi colegul său Ilie Năstase au devenit parteneri într-o echipă de dublu de mare succes.

A antrenat şi a condus cariera unor jucători precum Guillermo Villas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic şi Boris Becker, care a câştigat 5 turnee de Grand Slam când a lucrat cu Ţiriac. În plus, a fost promotor şi director a numeroase evenimente, inclusiv a 2 dintre cele mai mare turnee de Masters 1000, Italian Ope şi Madrid Masters. El continuă să promoveze tenisul în ţara sa natală şi este proprietar al turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, un eveniment ATP World Tour 250, care are loc anual la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.