IRES: 70% dintre români discriminează romii, homosexualii și maghiarii!

În urma unui sondaj IRES, comandat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, 29% dintre români nu și-ar dori o rudă de etnie romă, în timp ce șase din zece nu ar vrea un homosexual în familie.

De asemenea, peste jumătate dintre români nu au încredere în străinii care critică România, Soros György fiind principala țintă (35,5%).

Studiul confirmă că în România discriminarea este preponderent definită de homofobie, xenofobie, șovinism și chiar antisemitism.

Paradoxal, deși etnia (72%) și orientarea sexuală (52%) contează mai puțin în raportarea la o persoană, românii se contrazic, dacă e să privim faptul că romii și comunitatea gay reprezintă cel mai scăzut grad de încredere în opinia respondenților.

Potrivit sondajului, 74% dintre cei chestionați spun că nu au încredere în homosexuali, iar 72% în romi. În topul neîncrederii urmează imigranții (69%), musulmanii (68%), persoanele cu HIV SIDA (58%), persoanele de altă religie (58%), maghiarii (53%) și evreii (46%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 26 noimbrie – 10 decembrie, prin metoda CATI, pe un eșantion de 1.300 de persoane. Eroarea este de +/-2,7%.

Sondajul poate fi parcurs AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.