Iris, concert caritabil in cadrul editiei a 3-a a Galei „Dăruiește din Suflet”!

Ediția de anul acesta, a treia, a campaniei și a Galei „Dăruiește din Suflet” este dedicată copiilor noștri. Tuturor copiilor noștri, indiferent că sunt cei din Cluj-Napoca, din Turda, din Valea Ierii, Aghireșu, din alte sate ale Clujului, sau din alte sate și orașe ale Transilvania. Pentru că este dedicată renovării și modernizării secției de chirurgie și ortopedie pediatrică din cadrul Spitalul Județean de Urgență pentru Copii de pe Calea Moților, cunoscut sub denumirea de „Pedi 1” si caruia i se mai spune simplu, Spitalul de Copii.

Pentru că așa îl știu toți clujenii, de generații întregi. Și nu doar clujenii. Pentru că minim 20.000 de clujeni, bistrițeni, sălăjeni, alba-iulieni, sătmăreni, băimăreni, orădeni și până la urmă români din toată țara vin aici anual să își trateze micuții. Anul trecut, spre exemplu, capacitatea a fost depășită cu 8.000, ajungându-se la 28.000 de pacienți tratați. Oricare dintre ei ar fi putut fi fiul sau nepotul tau, fiica unui prieten, copilul celei mai bune prietene ale tale!

Dacă Unitatea de Primiri Urgențe est unae dintre cele mai moderne asemenea unități din zonă, proaspăt renovată și dotată, dacă medicii sunt lăudați în toată țara, nu același lucru se poate spune despre condițiile de cazare din secții… Ajunși acolo, părinții, bunicii, rudele, prietenii părinților celor internați, cu toții se confruntă mereu cu aceleași probleme: paturi puține, șubrede, cu saltele rupte, pereți cu vopsea scorojită, instalații electrice antice, grupuri sanitare nerenovate, gresie, faianță și „mozaic” greu de igienizat în loc de tarchet, geamuri care nu se închid întotdeauna bine.

Dacă în privința numărului de paturi nu se poate face nimic (de fapt, am putea, dar s-ar numi „spital nou, monobloc”…), pentru restul cu siguranță putem face! Schimbăm, renovăm, modernizăm. Aducem și scaune noi și confortabile, ca măcar de atât să aibă parte însoțitorii copiilor în lungile nopți de veghe.

Începem cu secția de chirurgie și ortopedie pediatrică din cadrul Clinicii cu același nume (etajul 2), cu cele 50 de paturi ale sale și a sa scară de incendiu incompletă (vin poze și explicații în curând), cu al său ”mozaic” care datează dintre cele două războaie mondiale. Transformăm în ceva nou și vesel. Cu minim 25.000 de euro. Cu mai mult de atât, facem și mai multe! Treptele donațiilor cresc din 10.000 în 10.000 de euro, iar cu ele creștem și noi spațiul transformat și dotările cumpărate pentru întreaga Clinică.

Astfel, in cadrul editiei a III-a a Galei „Daruieste din suflet”, ce va avea loc joi, 7 decembrie, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic, va avea loc un concert caritabil al trupei IRIS pentru strangerea de fonduri pentru renovarea sectiei de chirurgie si ortopedie pediatrice de la Spitalul de Copii.

Ofertele și devizele vor fi publice, vă cerem sprijinul și sub formă de donații în materiale și manoperă, sau în recomandări pentru ambele, și apoi luăm împreună deciziile cele mai bune pentru copiii noștri!

UNDE PUTEȚI DONA?

Direct la Gală, sau în contul IBAN al Asociației LIONS HOPE CLUJ NAPOCA:
RO79BTRLRONCRT0406639501
deschis la Banca Transilvania

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.