Israelul începe vaccinarea cu doza a patra anti-COVID-19

Prim-ministrul Naftali Bennett încurajează personalul medical și populația Israelului cu vârsta peste 60 de ani să se vaccineze cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19.

„Cetăţenii Israelului au fost primii din lume care au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi continuăm să fim în frunte cu cea de-a patra doză”, a afirmat Naftali Bennett într-un comunicat de presă pentru AFP, potrivit Agerpres.

Premierul consideră că cea de a patra doză de vaccin va ajuta populația să treacă peste criza pandemică și administrarea dozei este „o veste excelentă care ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”.

Potrivit unul comunicat al ministerului israelian al sănătății, a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 poate fi administrată la cel puțin patru luni de la a treia injectare și persoanelor cu imunitate scăzută, pe lângă cadrele medicale și persoanele cu vârstă peste 60 ani.

Prim-ministrul a cerut ministerului sănătății și caselor de asigurări de sănătate să se pregătească pentru campania de administrare cu cea de-a patra doză anti-COVID-19.

Onicorm, cea mai nouă variantă a virusului, a declanșat cel de al cincilea val al pandemiei de coronavirus, după cum a anunțat premierul Naftali Bennett.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.