Italia a preluat conducerea cu 2-0 în fața României după prima zi de Billie Jean King Cup. Buzărnescu a cedat în confruntarea cu Trevisan

Mihaela Buzărnescu (114 WTA) a pierdut meciul al doilea din cadrul primei zile a turneului Billie Jean King Cup împotriva italiencei Martina Trevisan (99 WTA), scor 1-2 (2-6 / 6-2 / 6-7 (5), la capătul unui duel extrem de echilibrat și încins care a durat trei ore și opt minute de joc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

După eșecul în două seturi suferit de Irina Bara în primul meci (1-6 / 4-6), Micky Buzărnescu avea o misiune dificilă în fața unei jucătoare mai bine cotate în clasamentul WTA.

Primul set s-a jucat sub semnul echilibrului, nici una dintre jucătoare nu a reușit să se impună decisiv. Scorul după 25 de minute a fost 3-2 pentru italiancă, care s-a desprins la două puncte în față (4-2). Trevisan și-a asigurat și următorul game și face 5-4 după o jumătate de oră de joc.

Buzărnescu a căzut psihic, iar lipsa de concentrare a costat-o primul set, Martina Trevisan preluând conducerea în meciul al doilea după un prim set adjudecat cu 4-6. Ultimul game a fost poate cel mai disputat dintre toate, românca a revenit incredibil de la 0-40 pentru italiancă și a dus game-ul la avantaj, acolo unde disputa a fost de care pe care, terminată într-un final cu victoria Martinei Trevisan, în 43 de minute

În setul secund, Buzărnescu a fost mult mai determinată și a preluat conducerea după 12 minute de joc: 2-0. „Micky” nu i-a dat nicio șansă Martinei și s-a distanțat la 3-0 după un game câștigat la zero. Românca s-a dezlănțuit și a jucat perfect următorul game, ducând scorul la 4-0 în setul al doilea.

Trevisan a redus din diferență după 23 de minute de joc, 4-1. Buzărnescu a avut nevoie de îngrijiri medicale după acest game, dar a continuat și s-a impus în următorul, desprinzându-se la 5-1. Italianca și-a mai adjudecat un game și a redus din diferență (5-2).

Micky Buzărnescu a restabilit egalitatea în setul al doilea, pe care l-a adjudecat cu 6-2 în 42 de minute de joc. S-a scurs o oră și 25 de minute de joc și meciul este 1-1

Setul decisiv a fost unul extrem de strâns și captivant, cu lovituri de senzație ale ambelor jucătoare, încheiat la tie-break și câștigat de italiancă cu 6-7 (5)

TIE-BREAK: BUZĂRNESCU – Trevisan: 1-0 / 1-1 / 2-1 / 3-1 / 3-2 / 3-3 / 3-4 / 3-5 / 4-5 / 5-5 / 5-6 / 5-7

După trei ore și șapte minute de joc, Martina Trevisan a câștigat duelul cu Mihaela Buzărnescu și duce Italia la scorul de 2-0 după prima zi a confruntării din Billie Jean King Cup, partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială.

GALERIE FOTO © Lucian Nuță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.