Iubitorii de blues sunt așteptați în perioada 6-7 octombrie la ediția a 3-a Cluj Blues Fest, la Casa de Cultură a Studenților

E octombrie, e blues la Cluj. Ediția a treia a Festivalului Internațional Cluj Blues Fest s-a mutat anul acesta într-o locație mai mare, iar organizatorii anunță un program muzical cu nume sonore și exotice ale blues-ului național și internațional.

Cluj Blues Fest 2015
Cluj Blues Fest 2015 din Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Cluj Blues Fest 2016 va avea loc în 6-7 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților. După două ediții cu săli neîncăpătoare în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al „Transilvaniei”, această schimbare de locație locației survine în mod normal pentru un festival în creștere și cu un line-up puternic. Prețul biletelor rămâne însă unul accesibil pentru toată lumea, între 40-60 de lei, iar în perioada de pre-sale, până în 20 septembrie orice loc din sală poate fi achiziționat la prețul unic de 40 lei de pe biletmaster.ro.

Programul acestei ediții prezință 5 nume importante ale acestui gen muzical atât la nivel național cât și internațional, care vor aduce pe scena de la Cluj un blues autentic, cu influențe exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, rock și chiar gospel.

Cluj Blues Fest 2016Acesta este programul Cluj Blues Fest 2016:

JOI, 6 OCTOMBRIE, ora 19.00

CĂLIN CYFER TRIO (RO)
SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA)

VINERI, 7 OCTOMBRIE, ora 19.00

FLORIN GIUGLEA GROUP (RO)
HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE)

Cine sunt artiștii care vor urca pe scena Cluj Blues Fest 2016:

CĂLIN CYFER este de mai bine de 10 ani un nume apreciat al bluesului din România datorită tehnicii și energiei sale. Muzica lui acoperă o gamă largă de influențe muzicale, îmbinând armonios elemente de blues cu ritmuri de funk sau chiar muzică alternativă. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică şi prin calitatea reprezentaţiilor sale live. Este o voce distinctă în peisajul muzical autohton, iar esenţa produsului său muzical provine din underground.

Video Călin Cyfer Trio @ Garantat 100%: https://www.youtube.com/watch?v=usCmbrS4k24

SIR WALDO WEATHERS, THE SOUL OF JAMES BROWN (USA) 

Sir Waldo Weather, muzicianul pe care toți artiștii mari și-l doreau cu ei în turnee! Timp de 10 ani a făcut parte din bandul lui Charlie Pride, 15 ani a fost alături de James Brown, ulterior având turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton și Phil Collins. Astăzi, Sir Waldo Weathers este numit și Da Pope of Funk.

Sir Waldo Weathers a început să cânte la saxofon încă de la 12 ani în baruri alături de band-uri de blues. A crescut și s-a format ca muzician pe scenă, luându-și lecțiile din reacția publicului. Solist vocal și maestru al saxofonului, aduce pe scenă un adevărat uragan de blues, soul, gospel, jazz și funk.

FLORIN GIUGLEA,  omul pentru care chitara electrică este ridicată la rang de artă, poveste și meșteșug. Florin cunoscut drept lutierul electric, este apreciat pentru că reușește să insufle caracter chitarelor pe care le construiește. Totodată, Florin este unul dintre cei mai talentati chitaristi de blues din Romania, fost component al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit și Publika, a cântat timp de 2 ani alături de soprana Felicia Filip. În prezent, activează în cadrul grupului blues-electric FLORIN GIUGLEA Group, iar albumul său Invitation to the Blues, inspirat, produs și masterizat în SUA în 2015, va fi lansat la Cluj Blues Fest și aduce magia bluesului autentic în România.

HARRIET LEWIS (USA) feat. GREGOR HILDEN BAND (DE) 

O voce puternică a bluesului internațional, originară  din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale colaborări muzicale cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson și mulți alții.

Timbrul ei vocal și prezența scenică i-au adus de-a lungul timpului aprecieri ca No. 1 female Jazz Singer in Philadelphia, diamant vocal, legendă a bluesului, she enters the stage as a Princess, and leaves as a Queen.

Harriet are un timbru puternic de blues autentic cu o ușoară notă de jazz și gospel.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizată ca un mix de soul, blues și swing, interpretând cu aceeași pasiune notele tradiționale și cele moderne ale bluesului și jazzului. Apreciat pentru sunetele autentice și nemasterizate ale chitării sale, Gregor crează în showurile lui o reală poveste a sunetului, începând de la notele pure și curate, la cele dinamice și aspre.

Gregor Hilden, The master of honest blues with feeling and know-how.

HARRIET LEWIS – VOCE // GREGOR HILDEN, CHITARA // THOMAS HUFSCHMIDT, PIAN // SASCHA OEING, BASS // JOCHEN WELLE, TOBE

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca și susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

eClujeanul.ro este partener media a ediției a 3-a Cluj Blues Fest!

Pentr mai multe noutăți despre Cluj Blues Fest, urmăriți pagina de Facebook oficială a festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.