Iulian Matache a depus jurământul de învestitură în noua funcție de Ministru al Transporturilor

De astăzi, avem un nou ministru la Transporturi. Iulian Ghiocel Matache, al 23-lea ocupant al acestui portofoliu, a depus jurământul, vineri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, în lipsa premierului Victor Ponta, care s-a supărat că i-a fost respinsă prima propunere. În locul său a fost trimis vicepremierul Gabriel Oprea.

iulian matache ministru al transporturilor

Premierul Victor Ponta nu a participat, vineri, la ceremonia de învestire a noului ministru al Transporturilor, Iulian Ghiocel Matache. L-a trimis în loc pe vicepremierul Gabriel Oprea. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a lui Ponta pentru acest portofoliu, Mihai Fifor, pe motiv că acesta nu are experienţa necesară.

De la ceremonie a absentat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

De altfel, nici preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs, ci s-a rezumat la a da mâna cu noul ministru cu care a schimbat, totuşi, câteva cuvinte.

Matache a ocupat, până în prezent, funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor și este cunoscut ca fiind apropiat de Marian Oprişan, el conducând Direcţia Dezvoltare din cadrul Consilului Judeţean Vrancea până în 2012.

Noul ministru este de profesie inginer, absolvind Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.