iXperiment – Combustibil pentru ideile tinerilor

Noua ediție a acceleratorului iXperiment aduce și mai mult combustibil pentru ideile tinerilor clujeni! Așadar, dacă ești creativ și mintea ta îți stă doar la moduri în care să inovezi lucrurile din jurul tău trebuie să urci în racheta către prima comunitate de liceeni antreprenori din România.

iXperiment, primul accelerator de start-up-uri pentru liceeni din țara noastră, ajunge la cea de-a 3-a ediție și caută noi tineri clujeni care să își transforme ideile în realitate. Pentru a face asta, iXperiment aduce împreună potențialul din licee și resursele sistemului privat într-un laborator în care adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societății, îmbunătățesc viețile oamenilor și creează contextul ideal pentru inovație. Alături de participanți, din comunitatea iXperiment fac parte antreprenori de top și experți de la nivel național și internațional. Printre mentorii de anul acesta se numără:

Dan Pitic – Proprietar & Fondator @ Perpetuum

Dragoș Petrescu – Proprietar & CEO @ City Grill

Cornel Marian Hoza – Președinte @ Beard Brothers

Tudor Bîrlea – Co-Founder @ This Is Not a Storm

Iulian Pădurariu – Co-fondator & CEO @ Pony Car Sharing

Bogdan Herea – Fondator @ Pitech+Plus

Melania Galea – Fondator @ Lean in Cluj

Adrian Pica – Manager Produs @ Telenav

Aplicațiile pentru locurile de anul acesta sunt pe sfârșite. Pentru că în cadrul acestei ediții iXperiment vrea să aducă sistemul educațional și mai aproape de lumea antreprenoriatului se dezvoltă în paralel și un program pentru profesorii de educație antreprenorială ai participanților din cadrul acceleratorului. Programul va consta în două workshop-uri organizate în martie și aprilie prin care li se oferă și profesorilor acces la resursele necesare (curriculum educațional inovativ, antreprenori de top) pentru a-i susține pe liceeni în călătoria provocatoare prin lumea business-ului.

Lucrând alături de mentorii lor, iXperiment-erii vor avea șansa să aplice toate cunoștințele noi dobândite în cadrul programului (antreprenoriat, inovație, tehnologie, marketing, finanțe etc.) pentru a-și lansa propriile afaceri, trecând prin următoarele etape ale acceleratorului:

Ideate – Înțelegerea problemelor identificate, dezvoltarea unor ipoteze inițiale, brainstorming, teambuilding  (23-24 februarie)
Innovate – Market research, inovație, dezvoltarea unor prototipuri (16-17 martie)
Initiate – Instrumente financiare, fundraising (20-21 aprilie)
Iterate – Marketing, pitching (11-12 mai)
Competiția iXperiment (8 iunie)

La sfârșitul programului va avea loc o competiție finală, în cadrul căreia afacerile care au făcut cel mai mare progres pe parcursul programului vor fi premiate. De asemenea, va fi selectat Best Youth Startup, iar câștigătorii vor obține investiții pentru a-și extinde afacerile și a genera impact pozitiv în comunitățile lor.

Sesiunile acceleratorului vor avea loc în Sala Multimedia a Liceului Teoretic Mihai Eminescu, în Cluj-Napoca. Participarea în cadrul evenimentului este gratuită pentru participanții selectați în cadrul programului. Deadline-ul aplicațiilor e 16 februarie 2018, iar formularul de aplicație poate fi accesat la următorul link: www.bit.do/ixperiment2018

Mai multe informații despre accelerator pe pagina de facebook: www.fb.com/theixperiment sau la adresele de e-mail [email protected] / [email protected].

Le mulțumim mult partenerilor iXperiment care aleg să susțină viitorii tineri antreprenori: Banca Transilvania, TEDxEroilor, AROBS Transilvania Software, Paddy Power Betfair, Inspectoratul Școlar Județen Cluj, Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Fundația Noi Orizonturi, Curtea Veche, Prizma TD, Creative Production și The Workaholic.

Let’s iXperiment!

iXperiment vrea ca în cel mai scurt timp să extindă programul la nivel național ca orice tânăr să aibă oportunitatea de a învăța să își construiască afacerea încă din liceu, deci stai aproape pentru mai multe noutăți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.