Jaful Romaniei continua! Profit de 5 miliarde de euro obtinut din defrișări ilegale!

Defrisatorii ilegali din Romania au obtinut un profit record de cinci miliarde de euro în ultimii 27 de ani. Hoţii au ras de pe faţa pământului păduri întregi din România, furand 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an – inundaţii şi alunecări de teren, informează digi24.ro.

Cum autorităţile par depăşite sau impasibile în faţa fenomenului, se mulţumesc să publice statistici din care reiese că se taie mai puţini copaci.

Actualul ministru al Pădurilor, inginer electronist de profesie, a avut misiunea de a proteja pădurile şi în 2014.

„Se taie ilegal cam 8 milioane de metri cubi pe an. Opt milioane era aproape jumătate din cât se tăia legal”, spune Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor.

Pentru tăierile ilegale de pădure din primul mandat, ministrul Doina Pană are explicaţii. Ştie cum se fura atunci.

„Au continuat să fure cu acte. Tu îţi luai, ca firmă, un bloc de avize. Declarau că şi-au pierdut blocul de avize! În realitate, îl vindeau altcuiva. Pentru că l-au pierdut, i se elibera alt lot de avize. Şi atunci apăreau deja la dublu numărul de avize”, spune Doina Pană.

Problema este că abuzurile continuă şi acum.

Romanii au la dispozitie posibilitatea de a reclama orice transport de lemne pe care il surprind pe drumurile patriei la 112 si a solicita o verificare a acestuia, in cadrul campaniei „Radarul padurilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.