Jandarm clujean, decorat de Armata SUA pentru serviciul său din Afganistan cu cea mai înaltă distincție dedicată trupelor aliate

Un jandarmclujean a fost decorat de Armata SUA pentru activitatea desfășurată în Afganistan.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj, maiorul Cosmin Covaciu din cadrul IJJ Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii cu „Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate.

Distincţia i-a fost înmânată în cadrul activităţii de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.

Aflat la a doua sa misiune internaţională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operaţii Afganistan.

În calitate de consilier al instructorilor implicaţi în pregătirea poliţiei afgane, ofiţerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin iniţiativă şi dăruire, acţiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată în comunicatul IJJ.

Maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detaşamentului de Jandarmi Gherla-Dej din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.