Jos pălăria – Primarul Emil Boc a gătit pentru oamenii sărmani în noua bucătărie a proiectului „O masă caldă”

Noua bucătărie a proiectului caritabil „O masă caldă” a fost inaugurată astăzi, iar primarul Emil Boc s-a numărat printre bucătarii voluntari care au gătit pentru oamenii sărmani.

Inițiatorii acestui proiect vor ca prin noua bucătarie să ajungă la 250 de porții gătite în fiecare zi pentru cetățenii nevoiași.

Si am pornit intr-o noua aventura! Timp de o luna am fost in probe: am testat echipamentele, programul, aprovizionarea, numarul de voluntari dintr-o echipa, cat rezista canalizarea pana se infunda si multe, multe altele. De astazi am inceput, cu toate focurile pornite, pregatirea zilnica a 250 de portii de mancare calda.

Multumim Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Primarului Emil Boc, fara de care nu aveam spatiul in care sa ne amenajam bucataria.

Multumim miilor de donatori din ultimii 3 ani, fara de care nu puteam amenaja si utila bucataria! Multumim partenerilor Solaris Real Estate Development si Impress Cluj, care ne asigura o treime din cheltuilelile lunare cu ingredientele! Multumim presei clujene pentru prietenia cu care ne face cunoscuta activitatea! Multumim voua, tuturor fanilor acestei pagini, pentru sustinere! Multumim echipei de azi, care a facut fata unei adevarate provocari: pregatirea retetei printre jurnalisti! Meniul zilei pentru adulti a fost mazare carne de porc in sos alb, iar pentru copii: pui la gril si cartofi dulci!”, au anunțat inițiatorii acestui demers caritabil.

Beneficiarii acestui proiect sunt copii din centre de zi care sunt administrate de alte organizaţii, persoane care sunt adăpostite în centre de rezidenţă, care sunt luate de pe stradă, precum şi o a treia categorie – persoane care vin în fiecare zi în Piaţa Muzeului din Cluj-Napoca, unde ştiu că pot primi ceva de mâncare.

O porţie de mâncare are 370 ml, iar pentru mâncarea gătită luni a rezultat un cost pe porţie de 2,64 de lei. În fiecare zi, cinci voluntari merg în Piaţa Muzeului din centrul oraşului şi oferă caserolele celor nevoiaşi, sau transportă mâncarea către ceilalţi beneficiari, în centrele pentru copii sau în cele de rezidenţă.

Proiectul caritabil „O masă caldă” a fost creat în urmă cu 5 ani de un grup de voluntari clujeni cu suflet mare care s-au hotărât să le facă o bucurie oamenilor care nu au prea multe posibilități materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.