Joseph Gordon-Levitt este Edward Snowden în filmul lui Oliver Stone

Actorul american Joseph Gordon-Levitt (Inception, The Dark Knight Rises, Looper, 500 Days of Summer) a fost alegerea lui Oliver Stone pentru rolul principal din cel mai recent film al său, Snowden (2016). Filmul va avea premiera pe ecranele noastre din 18 noiembrie. Distribuit de Independența Film.

Joseph Gordon-Levitt: „Unul din primele lucruri pe care le-am observat la Snowden este că e un tip foarte manierat și politicos. Tipul de gentleman de modă veche. Adică, începând cu modul în care te salută, îți strânge mâna și chestii din astea. A fost unul dintre detaliile pe care m-am decis să-l folosesc în film”.

Anul acesta, Snowden a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film din Toronto, pe 9 septembrie. În cinematografele din SUA a intrat o săptămână mai târziu.

Snowden: patriot, soldat, erou, spion, trădător

Snowden spune povestea fostului agent CIA și NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informații din întreaga lume. Mai exact povestea a nouă ani zbuciumați din viața lui Snowden: de la racolarea în cadrul CIA și până la fuga sa peste hotare, împreună cu o mulțime de informații compromițătoare despre modul în care serviciile încalcă dreptul la libertate și viață privată în SUA.

Cei nouă ani în care tânărul dornic să-și servească patria cu orice preț (inițial s-a înscris în US Army pentru a lupta în Irak) s-a transformat în „cel mai mare trădător al tuturor timpurilor”, un adevărat Most Wanted al vremurilor noastre.

Banii pentru Snowden, donați

Actorul american a anunțat că va dona întreaga sumă obținută pentru rolul din film pentru „facilitarea unei mai bune relații între democrație și tehnologie”. „A devenit din ce în ce mai clar că internetul, smartphone-urile și tot valul de gadget-uri vor schimba totul. Întrebarea e: pentru noi vor schimba în bine sau în rău?”.

Pentru actorul Gordon-Levitt, Snowden (2016) este al doilea film consecutiv bazat pe un documentar de Oscar. Snowden a apărut în urma documentarului Citizenfour (2014). Iar anul trecut el a jucat în The Walk, bazat pe documentarul Man on Wire (2008).

Joseph Gordon-Levitt a devenit cunoscut publicului încă din copilărie, pentru rolul său din serialul de comedie A treia planetă de la Soare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.