Judecătorul Cristi Dănileţ, invitat „La Clopot” luni seara pentru a dezbate iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”

Cunocutul magistrat Cristian Dănileţ este invitatul special al grupului civic Umbrela Anticorupţie Cluj luni seara, 5 martie, de la ora 18:00, la Monumentul Memorandiştilor de pe Eroilor, pentru o dezbatere Agora despre iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. 

„De ce persoanele cu condamnări definitive au dreptul de a candida la funcții publice? De ce tocmai acele persoane care ne pun sănătatea și bunăstarea în pericol prin alegerile lor lipsite de simț moral și responsabilitate sunt tocmai cele care dictează felul in care se vor desfășura viețile noastre? De ce au autoritatea de a propune și vota legi și de a influenta cursul legislației?

De ce să nu interzică legea fundamentală a țării, Constituția României, ocuparea funcțiilor publice de către persoanele cu condamnări definitive?

Inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice” este subiectul următoarei Agore de la Cluj-Napoca. Invitatul special de la această a doua ediție, Cristi Danileț – judecător, ne poate răspunde la întrebările de mai sus și la multe altele. Ca magistrat cu o experiență vastă și o deschidere către publicul larg, are atât cunoștințele juridice esențiale pentru această discuție, cât și vocabularul necesar ca să se facă înțeles de persoanele neinițiate în tainele limbajului juridic.

Ne vedem (luni, 5 martie) la ora 18:00 în același loc, la Clopot, îmbrăcați bine, cu ceai cald și multe întrebări”, arată organizatorii acestei iniţiative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.