Județul Cluj, pe primul loc la nivel național după numărul de cazuri COVID

Județul Cluj se află din nou pe primul loc în țară la numărul de infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore.

Astfel, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie sunt judeţul Cluj, cu 225 de noi îmbolnăviri, urmat îndeaproape de Bucureşti, cu 224 de cazuri şi de judeţele Timiş – 129 și Dolj – 105.

Cele mai puţine noi îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Vrancea – 9, Giurgiu, Satu Mare şi Sălaj – câte 7 cazuri, Călăraşi, Harghita şi Tulcea – câte 4 cazuri, în Caraș-Severin 2 cazuri, un caz în Bistrița-Năsăud, iar în Covasna nu s-a înregistrat niciun nou caz de infectare în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, Clujul se menține sub pragul de 3, dar în creștere față de ziua anterioară – 2,49, de la 2,36 – cât era duminică, și se plasează pe locul trei pe țară, după Timiș (3,71) și Maramureș (2,99). 

Până luni, 15 februarie, în județul Cluj au fost confirmate în total 37.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.