Justitia a invins! DAN VOICULESCU, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare

DAN VOICULESCU a aflat verdictul final în DOSARUL PRIVATIZĂRII Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

dan voiculescu puscarie

Fondatorul PC a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu EXECUTARE. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie. Verdictul a fost dat în şedinţă publică.

Voiculescu a fost condamnat pentru spălare de bani în dosatul PRIVATIZĂRII ICA. Acesta a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

CORNELIU POPA, fost director al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, fostul director al ICA, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. NICOLAE SĂVULESCU, director în ADS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

SANDU-JEAN CĂTĂLIN, administratorul unei firme din Grupul GRIVCO, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Totodată, SORIN PANTIŞ, director general executiv al GRIVCO, a primit 7 ani de închisoare cu executare.

NICOLAE SĂVULESCU, director în ADS, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare.

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kisseleff şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia, inclusiv ofshore-uri din strainatate.

Voiculescu s-a predat vineri dupa-amiaza la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov, unde este asteptat mandatul de executare a pedepsei. Mandatul urmeaza sa fie emis de Tribunalul Capitalei, dupa ce aceasta instanta primeste sentinta de la Curtea de Apel. Dupa primirea mandatului, Voiculescu va fi incarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.