Klaus Iohannis a depus jurământul și a devenit oficial președintele României!

Președintele ales Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. La Palatul Cotroceni, urmează să aibă loc ceremonia de predare-primire a funcţiei între Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

klaus iohannis

„Stau aici în faţa dumneavoastră conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt onorat de încrederea cetăţenilor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor.

Mulţumesc tuturor concetăţenilor pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. Aţi făcut să triumfe democraţia. Se vorbeşte despre aşteptări, despre speranţe, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. O îndoială din trecut pare a-şi face loc. Dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri? Le spun românilor aşteptările mari pot duce la realizări mari.

România lucrului bine făcut este angajamentul luat şi cu care pornesc pe acest drum”, a spus Iohannis în discursul de investitură.

În încheierea ceremoniei, Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.

La ceremonie au luat parte și foștii președinți Ion Iliescu, Emil Constantinescu, premierul Victor Ponta și patriarhul Daniel.

Conform prevederilor Constituţiei, mandatul preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. De asemenea, se stipulează că preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de preşedintele nou ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.