Klaus Iohannis: „Îl desemnez pentru functia de prim-ministru pe Dacian Cioloș”

Preşedintele Klaus Iohannis desemnează astăzi premierul care, în zece zile, trebuie să îşi facă un guvern de tehnocraţi. Preşedintele ţării va anunţa propunerea sa după ce termină consultările cu partidele politice.

dacian ciolos premier

„Am terminat a doua runda de consultari cu partidele politice si am ajuns la cateva concluzii importante: in urma primei runde de consultari si in urma consultarii si cu societatea civila si cu foarte multi oameni care au fost in strada mi-am format o opinie si vreau sa o prezint si dvs pe scurt (…) este nevoie de un prim-ministru independent, o persoana curata, integra. Este nevoie sa fie promovati ministri care sunt performanti si care au dovedit aceasta performanta si asupra carora nu planeaza niciun dubiu. Este nevoie de partide fara corupti. Avem nevoie cu totii de alegeri corecte in 2016, locale corecte in primara si parlamentare corecte in toamna anului 2016. Avem nevoie de intarirea statului de drept, inseamna de ex ca atunci cand procurorii cer incuviintari in Parlament sa primeasca aceste incuviintari. Este nevoie de deschidere competitiei politice. Nu putem sa asteptam o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Este nevoie si de oameni noi, Fara oameni noi e greu de presupus ca vom avea o clasa politica noua. Asta nu imseamna ca cei vechi, buni, trebuie sa plece, trebuie sa avem si intrari noi in sistem. Este nevoie sa afirm ca Romania ramane ferma pe calea europeana si euroatlantica si de asemenea dupa parerea mea este nevoie ca orice Guvern vom avea sa fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua masuri care garanteaza o crestere economica sustenabila.

Aceste lucruri le-am prezentat aseara si astazi si partidelor politice. A fost o situatie interesanta pentru mine ca partidele au inteles imediat care e miza si ca este nevoie sa gasim o solutie impreuna. Aceasta solutie o vad eu intr-un Guvern tehnocrat. Partidele politice au agreat aceasta idee cu foarte putine execeptii si am convingerea ca e calea corecta pentru urmatorul an pana la alegerile parlamentare cand vom avea un nou Parlament, un nou Guvern.

Avand in vedere toate acestea, il desemnez pentru functia de prim-minsitru pe domnul Dacian Ciolos”, a spus Iohannis.

Pentru a accepta să fie desemnat premier interimar, Dacian Cioloş ar fi pus o condiţia ca el să nominalizeze miniştriii din Guvern, fără a mai exista implicaţii politice, scrie hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.