La Cluj începe a patra etapă de dezinsecţie pe domeniul public

dezinsectiePrimăria Cluj-Napoca, prin societatea Coral Impex, va efectua în perioada 1-15 iulie 2015 a patra acțiune de dezinsecție a domeniului public din municipiu. Acțiunea va avea loc între orele 21:00 și 5:00, iar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile, durată prevăzută se va decala sau prelungi.

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie sunt K”OTRHINE EC 25 – insecticid pentru combaterea adulţilor şi BAYICIDAL 25 WP – insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xnrespectiv Xi de toxicitate şi se regasesc in Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana.

Acţiunea se desfaşoara in conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitaţilor;
– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena şi sanatate publica privind mediul de viaţa al populaţiei
– Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

Pentru eficienţa, activitatea de dezinsecţie trebuie tratata in mod unitar, atat pe domeniul public, cat şi privat la nivelul localitaţii, motiv pentru care facem un apel cetaţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului sa efectueze dezinsecţia pe proprietaţi, cladiri, subsolul blocurilor, odata cu acţiunea de pe domeniul public a Primariei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.