La Cluj, preţul gigacaloriei e cel mai IEFTIN din Transilvania!

Regia de Termoficare a început distribuirea agentului termic întrucât temperaturile au scăzut sub 10 grade în timpul nopţii. Clujenii plătesc, în acest an, cel mai mic preţ din Transilvania pentru căldură, 165 de lei pe giga-calorie. Polul opus este ocupat de Arad, care va plăti în această iarnă dublu faţă de Cluj, 290 de lei.

Românii care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire plătesc pe căldură cât plăteau şi anul trecut, acelaşi preţ care este neschimbat din 2009. Gigacaloria este mai ieftină cu 200 de lei doar în Cluj şi Hunedoara, preţul acesteia variind între 165 şi 174 de lei. Sibienii vor scoate din buzunar anul acesta 265 de lei pentru căldură, iar arădenii aproape dublu faţă de Cluj, 290 de lei.

În Baia Mare mai sunt 3 blocuri şi câteva instituţii rămase racordate la sistemul de încălzire, care vor plăti în această iarnă peste 248  de lei. Orădenii vor scoate din buzunar aproximativ 235 de lei pe gigacalorie.

„În acest an gigacaloria va rămâne la acelaşi preţ cu cel din iarna trecută, care este practic neschimbat începând cu anul 2009. Între costul real al gigacaloriei de 354 şi cel facturat la populaţie de 165 de lei, diferenţa este acoperită din subvenţie de la bugetul local”, declară Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Singurul oraş fără locuinţe racordate la sistemul central de încălzire este Alba-Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.