„La Grande Belleza” – ediție aniversară a turneului SoNoRo Conac la Cluj

Cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac ajunge duminică, 10 aprilie, la Cluj. O ediție celebrată sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în cele mai frumoase spații din România dedicate muzicii clasice. 

Într-un prezent tulburat de pandemie și război, „La Grande Bellezza este omagiul pe care îl aducem vieții, bucuriei întâlnirii cu muzica și cu persoane dragi, în spații în care este celebrată frumusețea, armonia, grija pentru artă. În cele nouă ediții ale turneului SoNoRo Conac am descoperit splendoarea unor clădiri și ale unor timpuri care, deși au fost tulburi, nu au trecut fără a lăsa ceva valoros în urmă. Considerăm că este datoria noastră să păstrăm toată această frumusețe care ne-a fost lăsată moștenire și sperăm ca prin muzică să reîntregim spații, oameni, speranța într-o lume în care frumusețea și arta devin valorile supreme, singurele pentru care merită să purtăm o luptă” (Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac)  

Concertul de la Cluj va avea loc de la ora 19.00, în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic și este al doilea eveniment din acest turneu. Desfășurat în perioada 9 aprilie – 30 iunie 2022, SoNoRo Conac va aduce un omagiu arhitecturii, prin concerte în saloanele de muzică ale palatelor și conacelor, dar și în importante săli de concerte din țara noastră. 

La această ediție aniversară, SoNoRo Conac dorește să reamintească că muzica clasică trebuie să se reîntoarcă în filarmonici, în fața unui public dornic să revină la un cotidian alcătuit din ritualuri menite să cultive frumusețea și pacea fiecărei zile. 

În acest sens, sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic din Cluj, nu doar că este sala cu cea mai bună acustică a orașului și sala în care se susțin concertele filarmonicii din Cluj, dar este și un loc bogat în istorie, fiind așezată într-o zonă cu un puternic caracter interetnic și interconfesional. 

Concertele celei de-a X-a ediții SoNoRo Conac vor fi susținute de muzicienii Irina Mureșan (vioară), Alissa Margulis (vioară), Erik Schumann (vioară), Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel), Răzvan Suma (violoncel), Freddy Kempf (pian), José Gallardo (pian) și Cristiana Mihart (pian). 

În ceea ce privește concertul de la Cluj, acesta va presupune prezența artiștilor Răzvan Popovici (violă), Boris Andrianov (violoncel) și Freddy Kempf (pian), care vor oferi publicului un program din care fac parte lucrări de Franz Schubert, Robert Schumann, Astor Piazzola și Johannes Brahms.

Mai multe detalii despre programul concertelor și a modalității de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Intrarea la concert este liberă, dar SoNoRo Conac încurajează donațiile spre două cauze legate de războiul din Ucraina. Totuși, participarea la concert nu este condiționată de o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.