Lansare Concurs naţional de lectură „Bătălia cărţilor” la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

biblioteca judeteana octavian gogaBiblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, lansează Concursul National de lectura „Batalia Cartilor”, concurs care are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Concursul se va derula în perioada februarie-octombrie 2014, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

Prin acest concurs vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

La concurs, care va avea două secţiuni, lectură în limba română şi lectură în limba engleză, pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei Fişe de înscriere.

Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să citească toate cărţile din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie 2014.

Evenimentul de lansare a concursului va avea loc în data de 30 ianuarie 2014, ora 13.30, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” (Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor nr. 104).

„Ne bucură această iniţiativă extrem de lăudabilă prin intermediul căreia Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” răspunde, o dată în plus, misiunii sale, aceea de a facilita accesul clujenilor la educaţie, cultură şi cunoaştere. Mai mult decât atât, încurajând lectura în rândul copiilor şi al tinerilor, Biblioteca îşi aduce în mod esenţial aportul la formarea unor generaţii viitoare extrem de competitive şi capabile să asigure comunităţii noastre o perspectivă favorabilă”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.