Lansarea celei de-a doua editii a cartii „Sepcile Rosii” de Ioan Chirila, invaluita de emotii si ganduri bune

Marea familie a Universitatii Cluj a luat parte joi, 18 aprilie, de la ora 18, la reeditarea cartii „Sepcile Rosii” scrisa de marele cronicar sportiv Ioan Chirila, eveniment grandios organizat de Asociatia Sepcile Rosii 1919 in Sala de Conferinte a stadionului „Dr. Mircea Luca” (Cluj Arena).

Lansarea cartii "Sepcile Rosii" de Ioan Chirila, 18 aprilie 2013
foto (c) Mihai Medan // mihaimedan.blogspot.ro

Fanii lui „U”, foste glorii ale clubului, oficialitati locale, fosti si actuali antrenori sau conducatori, copii de la centrul de juniori a clubului au umplut pana la refuz sala de conferinte a stadionului la lansarea celei de-a doua editii a volumului „Sepcile Rosii” de Ioan Chirila. Au fost prezenti Cristi Dulca, Marius Popescu, Stelian Gherman, Alpar Meszaros, Remus Vlad, Remus Campeanu, Filip Lazareanu, Nicolae Szoboszlay, Lucian Danciu, Teodor Pop si multi alti. O seara petrecuta in familie. Familia Universitatii Cluj. L-a eveniment a luat parte si actualul antrenor principal al echipei, Ionel Ganea, iar jucatorii nu au participat deoarece erau in cantonament pentru meciul cu Gaz Metan Medias, ce va avea loc astazi, de la ora 20:30.

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, a fost invitat special.  „U” e o cunună netrecătoare…. Îi felicit pe cei care au reeditat cartea. Felicităm Asociaţia Şepcile Roşii 1919″, a declarat inaltul prelat.

In memoria lui Gheorghe I. Bodea au fost proiectate pasaje video cu o serie de amintiri ale istoricului oficial al clubului Universitatea, cel care a scris volumele AGORA „U”. Joi, 18 aprilie 2013, s-a implinit un an de la trecerea in nefiinta a istoricului.

Volumul a fost reeditat de editura clujeană Grinta , iar prima carte i-a fost înmânată preşedintelui de onoare al clubului, Remus Câmpeanu. Editorul Gabriel Cojocaru a declarat ca aceasta carte demonstreaza ca <„U” Cluj nu moare>, iar Editura Grinta a donat aceasta carte, neavand nicio pretentie financiara. Cojocaru spera ca acest gest va sensibiliza si alte firme din Cluj sa vina in ajutorul clubului in aceste momente grele prin care trece.

„Am decis să reedităm cartea „Şepcile Roşii” scrisă de un maestru al jurnalistiicii sportive, Ioan Chirilă împreună cu un alt maestru, al lui „U”, Mircea Luca. Motivul este că tinerii din tribună nu ştiu ce a fost boemia la „U”. Acest fapt poate fi citit aici, în această carte”, a declarat Călin Mişan, preşedintele asociaţiei „Şepcile roşii 1919”

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, a anuntat ca Remus Campeanu va fi desemnat cetatean de onoare al judetului Cluj.

Volumul a apărut în 700 de exemplare la preţul simbolic de 19,19 lei, iar sumele obţinute de pe urma vânzării vor fi folosite in totalitate pentru realizarea unui alt proiect important al Asociatiei Sepcile Rosii 1919, statuia lui Dr. Mircea Luca, care va fi realizată de sculptorul Ilarion Voinea, prezent si el la lansare.

Universitatea va juca astazi impotriva formatiei Gaz Metan Medias, de la ora 20:30, partida din cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, iar Asociatia Sepcile Rosii 1919 a pregatit o noua surpriza pentru fani. Lansarea cartii se va face intr-un mod inedit, din avion. Un parasutist va ateriza pe stadion cu „mesajul Dr. Mircea Luca pentru toti ‘U’-istii”. Recomandat este sa fiti prezenti pe stadion la ora 19:45 pentru a asista la un moment unic pe un stadion din Romania.

foto Mihai Medan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.