Laureaţii ediţiei a VII-a a Galei GOPO 2013

Filmul „Toată lumea din familia noastră”, în regia lui Radu Jude, a câştigat Marele Premiu pentru Cel mai bun film de lungmetraj, la cea de a şaptea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc luni seara, la Opera Naţională din Bucureşti.

premiile gopo 2013

În competiţia pentru Cel mai bun film de lungmetraj au mai fost nominalizate peliculele „Visul lui Adalbert”, regia Gabriel Achim, „Despre oameni şi melci”, regia Tudor Giurgiu, şi „Undeva la Palilula”, regia Silviu Purcărete.

Premiul i-a fost înmânat producătorului filmului, Ada Solomon, de către regizorul Călin Netzer şi actriţa Luminiţa Gheorghiu, proaspăt câştigători ai Ursului de aur la Berlinala 2013.

„Când sunt în străinătate nu am voie să fiu emoţionată, la filmare nu am voie să fiu emoţionată, în schimb astăzi, în faţa dumneavoastră, am voie să fiu emoţionată. Vă mulţumesc din suflet dumneavoastră, colegilor mei care aţi votat, mulţumesc tuturor colegilor mei minunaţi care m-au învăţat ce ştiu, care m-au ajutat să fac filme. Anul acesta se fac 20 de ani de când fac jocul acesta minunat. Mulţumesc tuturor celor care au stat lângă mine şi care mi-au acordat încredere – tehnicieni, regizori, actori, mari actori -, le mulţumesc din suflet pentru tot ce m-au învăţat, tot ce mi-au dăruit şi pentru că mi-au stat alături”, a declarat Ada Solomon.

Regizorul filmului „Toată lumea din familia noastră”, Radu Jude, a fost desemnat câştigător la categoria Cea mai bună regie, iar premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal i-a fost atribuit lui Şerban Pavlu pentru rolul Marius din filmul „Toată lumea din familia noastră”, în timp ce distincţia pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar i-a revenit Mihaelei Sîrbu pentru rolul Otilia din acelaşi film.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.