Lecţia lui Ţenţer. „U” Mobitelco – Gaz Metan Miediaş 59-84

U Mobitelco„U” Mobitelco a suferit, sâmbătă, una dintre cele mai drastice înfrângeri în sezonul regulat, împotriva formaţiei antrenate de Marcel Ţenţer, fostul antrenor al lui „U” care a adus trofeul de campioană la Cluj după 15 ani de pauză. Partida a contat pentru etapa a XXI-a a Ligii Naţionale.

„U” Mobitelco BT – Gaz Metan Mediaş 59-84 (18-24, 13-29, 13-11, 15-20)

Baschetbaliştii de la „U” au încercat să obţină cea de-a şaptea victorie consecutivă în Liga Naţională, dar Mediaşul a fost o nucă prea tare pentru elevii lui Bavcevic, care au fost dominaţi categoric, fiind conduşi la un moment dat cu peste 20 de puncte.

Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost arhiplină la întâlnirea cu Marcel Ţenţer şi Zoran Krstanovic, de data aceasta din postura de adversari. Suporterii nu au uitat ce au făcut aceştia pentru „U” Mobitelco şi i-au aplaudat la scenă deschisă, atât la începutul meciului, cât şi la final. Pe teren însă a fost doar o echipă: Gaz Metan Mediaş.

Alb-negrii au început în forţă primul sfert, coşurile de trei puncte ale lui Nikolov (2) au dus-o pe „U” Mobitelco în avantaj după primele patru minute (10-5), dar medieşenii au revenit şi s-au impus la finalul acestuia. În sfertul doi, „U” Mobitelco nu a mai contat deloc sub panou, echipa lui Ţenţer a dominat în totalitate, intrând la pauza mare cu un avantaj de peste douăzeci de puncte (31-53).

„U” Mobitelco a încercat să recupereze handicapul de puncte în sfertul al treilea, câştigat la limită (13-11), însă avantajul pe tabela electronică era în continuare greu de recuperat. Ultimul act a fost câştigat de oaspeţi, zvâcnirile de orgoliu ale clujenilor pe final n-au mai contat în limitarea proporţiilor scorului.

Marcatori:

„U” Mobitelco: Nikolov 15 (4 rec., 3 p.d.), Silvăşan 14 (2 rec.), Barnette 9 (16 rec., 3 p.d.), Strowbridge 7, Wright 7 (6 p.d., 3 rec.), Djapa 4 (5 rec.), Baciu 3.

Gaz Metan: Shiloh 17, Ivanovic 15 (6 rec.), Lilov 11, Mladenovic 9, Mandache 9 (5 rec.), Krstanovic 6, Nicoara 6, Dundjerski 6 (6 p.d.), Gutoaia 5.

„Au fost trei elemente fantastice în acest derby: a fost publicul nostru, fanii Mediaşului şi echipa Mediaşului. Din păcate, nu şi noi. Am jucat un meci foarte slab, poate cel mai slab din acest sezon, mental am căzut. A cântărit mult faptul că veneam după şase victorii consecutive şi a venit un meci în care nu am jucat deloc ca în celelalte partide, din punct de vedere tactic şi al concentrării. Am jucat slab ofensiv, cu excepţia primelor 4-5 minute, iar defensiv am jucat foarte-foarte slab. Am plănuit să facem un meci cu puncte puţine, dar am reuşit doar în sfertul al treilea, în primele două nu, iar ultimul a fost unul de rutină. Am luptat, am recuperat mai bine, dar per total, ce am plănuit nu a fost respectat. Vreau să felicit echipa Mediaşului, au avut procentaje excelente la doua şi trei puncte, dar ne-au distrus pe tranziţie. Nu am putut să le oprim tranziţia, au fugit mult mai mult decât noi. Acesta cred că este motivul înfrângerii. Am avut o seară proastă, a fost şi presiunea mentală a şirului de victorii, ştiam că dacă învingem rezolvam multe lucruri, dar, din nefericire, am clacat”, a fost concluzia antrenorului Niksa Bavcevic la finalul meciului.

„E o victorie specială! Astăzi, a fost un pic mai ciudat pentru mine, mă obişnuisem să stau în partea cealaltă! A fost un meci greu, pe care din fericire l-am câştigat. Nu este această adevărata diferenţă între cele două echipe. Clujul a prins un meci slab la aruncările de la distanţă, în timp ce meciul trecut a avut un procentaj extraodinar. Ne-am pregătit pentru acest lucru. Primul sfert dovedeşte că Nikolov este un jucător greu de oprit, însă, odată cu scurgerea timpului, am reuşit să oprim cheile principale ale Clujului, ceea ce a fost bine din punctul nostru de vedere. Am reuşit să înscriem aproape de fiecare dată când a trebuit. Sala a fost o atmosferă specială, senzaţională, este frumos la Cluj şi o asemenea atmosferă ar trebui să fie în fiecare sală din România. Dacă se va întâmpla asta, baschetul din România va fi mult mai bine cotat”, a declarat Marcel Ţenţer.

În etapa a XXII-a, „U” Mobitelco va juca în fieful formaţiei BC Timba Timişoara, pe 16 februarie, de la ora 20. Partida nu va fi transmisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.