Legendarul Sir Tom Jones, 79 ani, concert de blues și rock’n’roll, în premieră, la Cluj-Napoca!

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști internaționali, legendarul Sir Tom Jones (79 ani), a revenit în România pentru a susține un nou concert, iar de această dată a ales să vină pentru prima dată în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, pe 26 iunie, în Sala Polivalentă, unde și-a bucurat fanii din cu hiturile sale celebre.

În fața a circa 5000 de spectatori prezenți în BT Arena, Tom Jones și trupa sa au urcat pe scenă la ora 20 și au concertat aproape două ore, din repertoriul lor nelipsind piese clasice de pe cele peste 40 de albume înregistrate, care i-au câștigat admirația criticilor și fanilor.

N-au lipsit nici hiturile cele mai cunoscute, ca SexBomb, Delilah, It’s Not Unusual, What’s New Pussycat, Kiss sau Mama Told Me Not To Come.    

Înconjurat de o trupă de muzicieni de excepție, concertul a fost un echilibru perfect de voce legendară, carismă și prezență scenică. Spectacolul de lumini a completat atmosfera de blues și rock’n’roll din arenă. Concertul a fost punctat de momente în care Tom Jones a vorbit cu sinceritate și nostalgie publicului despre poveștile care l-au inspirat în compunerea cântecelor.

Publicul a venit în număr mare să-l asculte live pe longevivul artist cu peste 100 de milioane de albume vânduite de-a lungul carierei.

Spectatorii care au dorit să își cumpere o băutură la concert au strâmbat din nas la vederea prețurilor piperate practicate de barul /FORM, o apă, un suc, un pahar de prosseco sau o bere costând 10 lei, la fel ca și o pungă de snakcs.

Într-unul din momentele emoționante ale spectacolului, artistul a primit din partea publicului drapelul românesc, pe care la ținut pe scenă preț de câteva minute bune, în aplauzele celor din arenă, continuându-și apoi recitalul cu vocea s-a remarcabilă. Longevivul cântăreț a arătat o formă de zile mari la cei 79 de ani ai săi, dialogând în permanență cu publicul și demonstrând că vârsta nu înseamnă nimic atunci când cânți din suflet pentru publicul tău fidel.

Producția de aseară a fost una șic și elegantă: echipamentele aduse în tiruri de mare capacitate au creat o scenă clasică, cu accente fanteziste, în ton cu personalitatea artistică promovată de artist de-a lungul carierei.   

Artistul își va continua turneul spre Paris, ajungând inclusiv la festivaluri precum Montreux Jazz Festival din Elveția și FANSTASTIVAL Dinslaken din Germania.  

VIDEO

Sir Tom Jones (79 ani) este un artist complet, care a explorat multe genuri muzicale şi preferinţele unui public la fel de divers şi eclectic. De-alungul unei cariere de peste cinci decenii, Tom Jones a câştigat numeroase distinţii muzicale, iar în 2006 a fost investit la rangul de cavaler de către regina Marii Britanii, fiind invitat să concerteze la Palatul Buckingham cu ocazia celebrării Jubileului de Diamant.

Anul 2010 a marcat lansarea albumului „Praise & Blame”, ce conţine exclusiv cântece înregistrate live în celebrul studio al lui Peter Gabriel. Albumul este o întoarcere la originiş i a fost produs de Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). În anul 2012 a urmat lansarea albumului “Spirit In The Room”, cu piese scrise de muzicieni celebri, precum Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon sau Paul McCartney, rezultând un mix de naturalete, simplitate şi muzică soul.

Concertul lui Tom Jones la Cluj-Napoca a fost organiziat de EMAGIC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.