Legume și plante crescute cu muzică clasică, la o fermă din județul Cluj. Unde se află? VIDEO

Având în vedere faptul că studiile au arătat că plantele şi legumele cresc mai repede dacă se bucură de muzică, un antreprenor clujean a investit în această idee, iar rezultatele au început să se vadă la ferma sa din județul Cluj.

Muzica nu doar alină suflete, ci face şi plantele sau legumele să crească. La o fermă organică din Cluj, Liviu Baltă a găsit soluţia ca să îşi mulţumească toţi clienţii nerăbdători. A investit 2000 de euro în sonorizare şi a pus în sera cu roşii, muzică clasică. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu producţia de legume, muzica şi-a făcut treaba şi, pentru prima dată în ultimii şase ani, a livrat clienţilor roşii bio proaspăte încă de la începutul lunii iunie, scrie MEDIAFAX.

Aşa cum animalele simt şi aud muzica, şi plantele simt şi aud muzica la fel ca şi oamenii. Pentru ele se creează o stare de relaxare. Anul acesta, comparativ cu ultimii şase ani, am ieşit cel mai devreme cu roşiile la vânzare pentru că la începutul lunii iunie au fost coapte”, povesteşte Liviu Baltă, administrator Colina Farms, potrivit Mediafax.

Un studiu realizat de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău arată că undele sonore melodioase produc schimbări în dezvoltarea plantelor. E de ajuns să aibă parte de muzică şi doar 15 minute pe zi şi se observă diferenţa.

Totuşi, roşiile nu cresc pe orice muzică. Ele adoră melodiile liniştitoare. Preferă compozitorii clasici şi cresc mai repede dacă ascultă Vivaldi, Mozart sau Beethoven. În niciun caz nu ar agrea rock sau hip-hop.

La final, de creşterea accelerată a legumelor se bucură cel mai mult clienţii. „Sunt foarte impresionat de calitatea şi gustul pe care îl au aceste legume şi apreciez mult şi aceste roşii. Am venit să mai iau suplimentar şi morcovi, ridichi, leuştean. Dincolo de faptul că sunt bio sunt şi foarte proaspete”, spune Silviu Călin, client.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.